Kraksa Gabriela Bortoleto (Sauber) widziana z trybun podczas sprintu Grand Prix F1 w Brazylii na torze Interlagos. Do zdarzenia doszło na ostatnim okrążeniu gdy brazylijski kierowca walczył z Alexem Albonem z Williamsa o 10. miejsce. Kierowca Saubera wyszedł z tego bez obrażeń, w chwili wypadku jechał z prędkością 339 km/h. Czujniki w samochodzie zarejestrowały siłę 34G podczas pierwszego uderzenia w ścianę, która wzrosła do 57G podczas drugiego uderzenia.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
43 minuty temu
F1 jest nudna jak flaki z olejem i tak naprawdę każdy czeka na krew i flaki kierowcy.
Dżepetto napisał/a:
Gdyby to były betonowe bandy to by już dawno kwiatki wąchał
Tak jak ongiś na torze Imola, w 94'...
PsikutaBezS napisał/a:
F1 jest nudna jak flaki z olejem i tak naprawdę każdy czeka na krew i flaki kierowcy.
Zdziwiłbyś się jak wiele jest niuansów wokół tego sportu. Tam nie ścigają się tylko kierowcy, ale nie będę na silę przekonywał, bo i po co.
Dżepetto napisał/a:
Przecież takie są. Sądzisz że oni do osłony padoku stosują jakieś inne materiały? (serio nie wiem).
PsikutaBezS napisał/a:
F1 jest ciekawsza od piłki nożnej.
Ja byłem przekonany że on już umar przy drugim uderzeniu, projektanci tego modelu musieli sobie przybić dobrą piątke
Damianos88 napisał/a:
Schnąca farba jest ciekawsza od piłki nożnej
Damianos88 napisał/a:
i gość po takim dzwonie mówi, że wszystko w porządku, a te cipeny potkną się o źdźbło trawy na murawie i na noszach ich znoszą z boiska
Dżepetto napisał/a:
Kilkunastu z nich jakoś nie wącha kwiatków od dołu i kilkudziesięciu następnych z Indy Car przy większych prędkościach (~400km/h np. Indianapollis 500)
też ich nie wącha.
rakaniczo napisał/a:
Kilkunastu z nich jakoś nie wącha kwiatków od dołu i kilkudziesięciu następnych z Indy Car przy większych prędkościach (~400km/h np. Indianapollis 500)
też ich nie wącha.
To odmiana dla ciot z USA, jankesi potrafią tylko jeździć prosto albo po okręgu.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie