konto usunięte
2012-03-08, 17:47
Sam chodzę na kravke, mam stopień P4. Tak jak mówił majkel1172 to co on pokazuje to nie jest krav maga cywilna. W cywilnej nie uczą dźwigni. Jest tylko obrona i uderzenia, czasem obalenie na koniec. Przedtem chodziłem na karate i judo, ale nie podobało mi się to, że podchodzą tam do bicia się, bardziej jak do sportu, a nie samoobrony. Co do tego co powiedział Sinus o kinetyce uderzenie, to nie wiem ile chodziłeś i jakiego miałem trenera, ale u mnie tego też uczą.
konto usunięte
2012-03-08, 17:49
1 zasada krav magi - kopnąć w jaja
BurbonPL napisał/a:
1 zasada krav magi - kopnąć w jaja
1 zasada Krav Magi to unikać miejsc niebezpiecznych.
ysz ysz ysz jaaaaaaa ysz ysz ysz
konto usunięte
2012-03-08, 18:12
śmieszne na tych wszystkich pokazach atakujacy zadaje jeden cios i pozniej nie reaguje;D stoi jak kołek przy normalnej walce nawet jak ktos nie umie sie bić to jakoś reaguje i prbuje sie bronic
Uczą was na tej krav madze obrony przed nożownikiem ? powodzenia w realu.
konto usunięte
2012-03-08, 18:21
Nie reaguje bo zbiera bomby na ryj, żeby Ci goście nie mieli ochraniaczy i hełmów to oprócz "yś,yś" byś słyszał "ała" i to dosyć głośne;) w pokazach chodzi o to, że się współpracuje z pokazującym, żeby zminimalizować ryzyko obrażeń. Ćwiczyłem Aikido parę lat i jak ktoś był cwaniakiem i się stawiał to wykonujący technikę sprowadzał go do pionu w jakiś bolesny sposób...
Jeśli ktoś z Śląska to polecam:
morylteam.pl/
Przyjść, 1 trening darmowy, a później 100zł/miesiąc/8 treningów i zobaczycie jak się czujecie.
Co jak co, ale koleś podobny jest do