👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

3 lata trenowałem Krav Mage. Powiem krótko że nie można porównywać sztuk walki do systemów walki. Ze sztukami wiąże się swego rodzaju kodeks, tradycja i ceremoniały. Natomiast systemy walk tworzone do jednego, by zadać krzywde w jak najszybszy sposób. Nie muszą być widowiskowe. A Krav Mage polecam osobom które miały juz styczność wczesniej ze sportami walki, bo trzeba mieć pewne podstawy... ja osobiście przerzuciłem sie teraz na MMA, tylko dlatego że chciałem sie pobić na sportowo:)

@up
Widac ze czytanie ze zrozumieniem cie ominęło w podstawówce.
TO jest system obronny.
Widac ze czytanie ze zrozumieniem cie ominęło w podstawówce.
TO jest system obronny.
A ja polecam Judo połączone z Ju-Jitsu (większość klubów prowadzi już łączone treningi). Trenuje 5.5 roku i naprawdę są niezłe efekty.
Ewentualnie Tajski Boks w połączeniu z Brazilian Ju-Jitsu
Wg. mnie, należy się umieć bić/bronić w każdej fazie tj. w stójce, w zwraciu i w parterze.
Swoją drogą, ostatnio zastanawiam się nad uzupełnieniem treningów o nowy styl i właśnie się zastanawiałem nad Krav Magą i Capooeirą... co polecacie ?
Ewentualnie Tajski Boks w połączeniu z Brazilian Ju-Jitsu
Wg. mnie, należy się umieć bić/bronić w każdej fazie tj. w stójce, w zwraciu i w parterze.
Swoją drogą, ostatnio zastanawiam się nad uzupełnieniem treningów o nowy styl i właśnie się zastanawiałem nad Krav Magą i Capooeirą... co polecacie ?

Nourgab napisał/a:
treningów o nowy styl i właśnie się zastanawiałem nad Capooeirą...

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie