👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
11 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

alveanerleo2,
Pragmatyczny kapitalista poradzi sobie w każdym systemie. Jedno jest pewne, ani ja ani ty nie jesteśmy jednymi z nich. Oni teraz zarabiają hajs i/lub go wydają. My tymczasem klepiemy posty w internecie.
Pragmatyczny kapitalista poradzi sobie w każdym systemie. Jedno jest pewne, ani ja ani ty nie jesteśmy jednymi z nich. Oni teraz zarabiają hajs i/lub go wydają. My tymczasem klepiemy posty w internecie.
@SQT. Bo lepiej siedzieć w domu. Wyprzedają majątek narodowy: siedźmy sobie w domu. Podpisują niekorzystne dla nas umowy? Siedźmy w domu! Bo po co coś robić? Lepiej siedzieć w domu gdy kraj i naród umiera.

alveanerleo2 napisał/a:
@SQT. Bo lepiej siedzieć w domu. Wyprzedają majątek narodowy: siedźmy sobie w domu. Podpisują niekorzystne dla nas umowy? Siedźmy w domu! Bo po co coś robić? Lepiej siedzieć w domu gdy kraj i naród umiera.
Pozostaje ci wyjść na ulicę, stanąć na wiadrze i wygłaszać te prześlicznej urody slogany o umierającym kraju i narodzie. Albo czekaj aż ktoś to za ciebie zrobi, bo przecież ktoś powinien...

@up. Może powinienem to zrobić, ale nie zrobię. Bo ja różnię się od NOP-u tym, że mierzę siły na zamiary i nie zamierzam marnować niepotrzebnie energii. W tej chwili poderwanie narodu się nie uda. Ale wystarczy poczekać aż ludziom się odechce patrzeć na tą kupę gówna, która rośnie coraz szybciej. A wtedy pójdzie już z górki.

Koniec Świata napisał/a:
Pozostaje ci wyjść na ulicę, stanąć na wiadrze i wygłaszać te prześlicznej urody slogany o umierającym kraju i narodzie. Albo czekaj aż ktoś to za ciebie zrobi, bo przecież ktoś powinien...![]()
Wiadomo ze lepiej wziac odrazu karabin i sie nie bawic z glupota... A tak na powaznie to wkoncu przywilej kazdego w ustroju zwanym demokracja, by wyjsc na ulice i wyglosic swoje niezadowolenie. Tymbardziej ze sie widzi ze polityka nie idzie w ta strone co powinna. Wg. mnie najwiekszym problemem jest to czego nie widac na pierwszy rzut oka, czyli do tego czego poprowadza reformy ostatnich lat za kilka lat. Oraz tego ze korporacje zyskuja coraz wieksza sile, ktora juz teraz jest wstanie obalac rzady...

Jak to mowia 10% ludzi posiada 90% bogactw. Ale oprocz pieniedzy sa tez inne wartosci, mniej materialne dla ktorych warto zyc. Zreszta sami bogaci zapytani o to co jest najwazniejsze odpowiadaja ze to: czas...
Zreszta jakby nie spojrzec pieniadze nie maja zadnej realnej wartosci. Dawniej mialy pokrycie w zlocie, teraz sa drukowane na potege co sprzyja inflacji. Smutne jest to ze idei pieniadza miala byc pomoc czlowiekowi a stal sie czyms za ktora ludzie sie zabijaja...
Zreszta jakby nie spojrzec pieniadze nie maja zadnej realnej wartosci. Dawniej mialy pokrycie w zlocie, teraz sa drukowane na potege co sprzyja inflacji. Smutne jest to ze idei pieniadza miala byc pomoc czlowiekowi a stal sie czyms za ktora ludzie sie zabijaja...

DuckDodgers napisał/a:
Dokładnie tak. Tak jak wcześniej ktoś pisał o tym że korporacje są w stanie obalać rządy... są... tylko po coLepiej je kupić.
Rzadow sie nie kupuje, rzady sie zadluza i wymusza lojalnosc. A ci ktorzy sie na to niezgadzaja koncza jak Torrijos (81`) czy Saddam...
Idealnym przykladem takiej wspolpracy jest Arabia Saudyjska, ktora mimo to ze sponsoruje terroryzm, jest objeta parasolem ochronnym USA. Jesli interesuje kogos temat korporacji i ich metod dzialania polecam ksiazke ,,Hitman - Ekonomista od brudnej roboty".
A co do przyszlosci, patrzac na dawniejsze epoki i ich religijnosc, wiedzac ze obecna epoke mozna nazwac ta ,,oswieceniowa", mysle ze za 50-100 lat znowu zapanuja jakies religijne poglady. Nie wykluczam ze bedzie to islam i jego system...

Jakby nie spojrzec pracy coraz mniej, ludzie uciekaja na zachod, podatki rosna, poziom zycia spada. A ludzie nadal pisza o probie stabilizacji swojego zycia ciezka praca na kilka etatow... Pamietajcie ze kraj przetrwa, ale niekoniecznie jego obywatele.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie