Koleś na wszystko ma odpowiedź
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:35
Nie wiem może się nie znam, ale to nie są naboje do makarova tylko .22 LR używane np w strzelectwie sportowym.
Kierwa jakaś lipa z tym - kropka mi nie naładowało
makarov do P-64 (stara broń Milicji i wczesnej Policji) ogólnie zastąpiona przez parabelum
makarov do P-64 (stara broń Milicji i wczesnej Policji) ogólnie zastąpiona przez parabelum
Tuiq napisał/a:
Do tej pory nie wiem o co chodziło z tym kropkiem...
Nonsensopedia napisał/a:
Kropek – zaokrąglony koleżka, do którego przygarnięcia namawia TVN, ewentualnie koń ze stajni Fiata przezwany Punto (z jęz. włoskiego kropka), w wolnym tłumaczeniu kropek.
Kropkom z tefałenu brakuje światła, ale po naklejeniu na 200 watową żarówkę zaczynają dymić. Z przejedzenia?
Kropek skończył z karierą w tefałenie ponieważ nakryto go z jego koleżanką kropką po audycji programu, ale świadkowie twierdza, ze była to tylko prowokacja dziennikarska, bo tak naprawdę kropek nie zna żadnej kropki.
Ten nabój wyciągnięty z dzbana to był 9x18 Makarow, a te paczkowane to byla amunicja bocznego zapłonu kalibru .22 LR. Policjant mówiąc, że to najpopularniejszy kaliber do walenia w głowe nie ma na myśli pestki 9mm, tylko 5,6mm. Często gęsto mówi/mówiło się, że broń strzelająca takim pociskiem jest najchętniej wykorzystywana przez płatnych zabójców.
Jako ciekawostke można napisać, że broń strzelająca taką amunicją właściwie nie potrzebowała wytłumienia, bo strzał z niej jest na poziomie głośności podobnym lub niższym niż taki z broni centralnego zapłonu kalibru powiedzmy 9 para. Zaletą jest to, że bez tłumika zmniejsza się ryzyko zacięcia broni, ponieważ nic nie zabiera energii i zamek może się cofnąć wybierając następny pocisk z magazynka. Tak to mniej więcej wygląda
Jako ciekawostke można napisać, że broń strzelająca taką amunicją właściwie nie potrzebowała wytłumienia, bo strzał z niej jest na poziomie głośności podobnym lub niższym niż taki z broni centralnego zapłonu kalibru powiedzmy 9 para. Zaletą jest to, że bez tłumika zmniejsza się ryzyko zacięcia broni, ponieważ nic nie zabiera energii i zamek może się cofnąć wybierając następny pocisk z magazynka. Tak to mniej więcej wygląda
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie