Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Davit77 2025-02-12, 22:24 1
Adiczek napisał/a:

Udziela się lewacka nagonka i ideologia, wszystko lepsze od naszej wiary,od naszej kultury,od naszego dziedzictwa. Półksiężyce lepsze dla lewarow.

Chyba twoja kultura, wielbiąca pedofilię i mamonę. Możesz sobie tam wierzyć w co chcesz, ale broniąc tej zorganizowanej grupy przestępczej zwanej KK, przez którą zginęły miliony ludzi na świecie pokazujesz jak prostym i miałkim człowiekiem jesteś. I żeby nie było, dla mnie każda religia to gówno, bo "religia jest dla ludzi bez rozumu". Nie popieram również takiego rozwiązywania spraw. Choć nie wiesz, czy czasami ten księżulo nie wsadzał swoich brudnych i spoconych łap w majtki córki, albo syna tego gościa, a ten postanowił się z nim rozprawić.
Zgłoś
dr.lecter 2025-02-12, 23:05
Książę sp🤬olił zamiast nadstawić drugi policzek. J🤬y przegryw dorabiający się na ludzkiej naiwności.
Zgłoś
artiee 2025-02-12, 23:47 1
213213 napisał/a:

POwska paczka z gazety wyborczej oddelegowana na sadola zawsze w pogotowiu żeby napluć na naszą religię i kulturę.

Twoją religię, nie naszą, bo nie moją.
Zgłoś
BrianGriffin 2025-02-13, 0:58 1
religijne k🤬y wiele lat nawracały niewiernych przy pomocy ostrza. Czas na jakiś rewanż

podpis użytkownika

Antynatalizm - szanuję.
Zgłoś
Jarazz 2025-02-13, 1:05 1
.

[ Dodano 2025-02-13, 01:12 ]
motorcycleman napisał/a:

Oj... widzę, że trafiłem na kompletnego laika - wojującego ateistę.
Oczywiście, że nawrócenie jest konieczne. Jak mogłoby być inaczej? To by przeczyło głównym prawdom wiary.
Czym jest to nawrócenie? Czy może być "obraniem ateistycznej drogi, jednak zbieżnej z 10. przykazaniami"? Może czy nie?
Bo sam chrzest nie jest konieczny do zbawienia. Mówi o tym zarówno KKK jak i np. Lumen Gentium (LG 16) czy Nostra Aetate (NA 1-2) lub Gaudium et Spes (GS 22).
PS "Ateistyczna droga" to ta oderwana od kościoła, bo raczej ciężko mówić o wierze w zbawienie kogoś, kto nie uwierzył w Boga. Czyż nie?

Już biegnę ekspercie z odpowiedzią. Napewno znasz powiązanie nawrócenia i chrztu. A więc...

"Dlaczego chrzest jest konieczny do zbawienia? Mk 16,16; J 3,5

Jezus powiedział do swoich uczniów: „Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię wszelkiemu stworzeniu! Kto uwierzy i przyjmie chrzest, będzie zbawiony; a kto nie uwierzy, będzie potępiony” (Mk 16,15-16). Przez chrzest dokonuje się narodzenie człowieka z Ducha Świętego. Bez tego narodzenia zaś nie można osiągnąć zbawienia, jak o tym poucza Nikodema Chrystus: „Zaprawdę, zaprawdę powiadam ci, jeśli się ktoś nie narodzi z wody i z Ducha, nie może wejść do królestwa Bożego” (J 3,5). Jeśli zatem ktoś dobrze wie, że chrzest jest - z ustanowienia Chrystusa - środkiem udzielającym łaski, ten musi go przyjąć pod groźbą utraty zbawienia."
Zgłoś
Genius510 2025-02-13, 2:11 1
I bardzo dobrze...w końcu ludzie się obudzili i zobaczyli czym tak naprawdę jest kościół katolicki...Katole to sługusy diabła.
Zgłoś
MysteryMan 2025-02-13, 3:11 1
Adiczek napisał/a:

Udziela się lewacka nagonka i ideologia, wszystko lepsze od naszej wiary,od naszej kultury,od naszego dziedzictwa. Półksiężyce lepsze dla lewarow.

Jakiej naszej ? Chrześcijaństwo jest nasze ? No k🤬a chyba jednak nie.

[ Dodano: 2025-02-13, 03:17 ]
dwakilo napisał/a:

Nasze dziedzictwo to religia Słowian a nie rzymsko-pedofilskie brednie.

Czysta prawda.
Zgłoś
Adiczek 2025-02-13, 3:23
Davit77 napisał/a:

Chyba twoja kultura, wielbiąca pedofilię i mamonę. Możesz sobie tam wierzyć w co chcesz, ale broniąc tej zorganizowanej grupy przestępczej zwanej KK, przez którą zginęły miliony ludzi na świecie pokazujesz jak prostym i miałkim człowiekiem jesteś. I żeby nie było, dla mnie każda religia to gówno, bo "religia jest dla ludzi bez rozumu". Nie popieram również takiego rozwiązywania spraw. Choć nie wiesz, czy czasami ten księżulo nie wsadzał swoich brudnych i spoconych łap w majtki córki, albo syna tego gościa, a ten postanowił się z nim rozprawić.

Nawet już mi się nie chce odpisywać na te lewackie zaczepki.
Zgłoś
Pablohasan85 2025-02-13, 8:18 1
Mietek7567 napisał/a:

50 lat temu może tak było, teraz każdy ma to w dupie. Zresztą co cię zdanie innych obchodzi? Jeżeli godzin o finansowanie z budżetu to jestem za jego likwidacją, nie stanowi on zresztą kluczowej części.

Jakie 50? Jedz na wieś gdzies na lubelszczyzne albo podlasie to zobaczysz. To co ze nie stanowi kluczowej czesci to mozna rozp🤬alac publiczne pieniadze?
Zgłoś
motorcycleman 2025-02-13, 12:18
Jarazz napisał/a:

Już biegnę ekspercie z odpowiedzią. Napewno znasz powiązanie nawrócenia i chrztu. A więc...

Ale odróżniasz protestantów od katolików? Dla katolików "papierologia" (tzn. wyjaśniania papieskie czy synodowe) są tak samo ważne jak "niezinterpretowane pismo". Papież powiedział, że może, to może.

Znawco.
Zgłoś
Davit77 2025-02-13, 20:39
Adiczek napisał/a:

Nawet już mi się nie chce odpisywać na te lewackie zaczepki.

A jednak coś odpisałeś 🤣🤣🤣 . Nie za dużo co prawda, bo zapewne argumentów brak. Rozumiem. A tak nawiasem pisząc w dupie mam twoją prawackość i czyjąś lewackość. Ani jedno, ani drugie nigdy do niczego oprócz wojen i wojenek nie doprowadziły.
Zgłoś
szczecin123 2025-02-13, 20:50
Adiczek napisał/a:

A spedalone w rurkach lewaki Ciebie dopadły?czy dobrowolnie dajesz dupy?

Nie wnikam w twoje preferencje seksualne, twoja sprawa nie musisz wszystkim o tym opowiadać.
Zgłoś
Adiczek 2025-02-14, 6:00
Davit77 napisał/a:

A jednak coś odpisałeś 🤣🤣🤣 . Nie za dużo co prawda, bo zapewne argumentów brak. Rozumiem. A tak nawiasem pisząc w dupie mam twoją prawackość i czyjąś lewackość. Ani jedno, ani drugie nigdy do niczego oprócz wojen i wojenek nie doprowadziły.

Co prawda to prawda
Zgłoś
qwerty12341234 2025-02-15, 12:36
dobrze, że szybko zareagował, emanuel takiego szczęscia nie miał, i no, stracił oko
Zgłoś
Elkan 2025-02-16, 18:18
pazuzu napisał/a:

P🤬lisz, żadna lewacka nagonka tylko sam kościół sobie zgotował taki los, zwłaszcza w Kanadzie gdzie znaleźli ok tysiąca zwłok dzieci zabitych w katolickich szkołach gdzie ogolnie trafiło ok 150 tys dzieci rdzennych mieszkańców i było tam jak w obozach koncentracyjnych. Kanadyjczycy się mega wk🤬ili na kościół i stąd takie akcje

Sam p🤬lisz bzdury. Nawet sam zainteresowany który powiadomił o tym fakcie mówił iż MOGĄ to być groby xD Ostatecznie nie znaleziono żadnych grobów do tej pory. Ale plotka poszła w świat i tacy jak ty p🤬lą potem głupoty na ten temat. Informacje o nie znalezieniu grobów pochodzą z sierpnia 2022 roku. Wniosek? Miałem ponad dwa lata by się dokształcić i gówno zrobiłeś xD Jesteś debilem
Zgłoś