Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Pietrushka 2025-02-12, 15:52 1
Love_is_Love napisał/a:

Poza tym co usłyszałeś od kolegi powyżej, dzieci są zmuszane w taki sposób że stanem "domyślnym" jest ich obecność na lekcjach religii. Wciąż to rodzice muszą wystosować pisemny akt woli, że miałoby być inaczej.

A Ty to byś chciał aby dzieci w wieku szkolnym same decydowały za siebie?
Bo ja to bym jednak wolał do 18 roku życia trzymać łapę na decyzjach swoich dzieci.
Mieszkasz u mnie w domu, jesz moje jedzenie to masz iść ścieżką taką jaką Ci wskazuję.
Bo gdyby np. mój gnojek przeszedł na islam bo się nasłuchał jakiś pierdół o tych gównokolorowcach od głupich kolegów w szkole to pewnie bym go zatłukł na śmierć.
Zgłoś
213213 2025-02-12, 16:26 2
motorcycleman napisał/a:

Od razu k🤬ą... wystarczy być debilem. Niesamowite. W sierocińcach kiedyś była duża śmiertelność... no kto by się spodziewał? ;]
I oczywiście winny jedynie kościół prowadzący "ośrodki", a nie ten, kto pomagał je organizować i dowoził tam dzieciaki.
A są zmuszane?

to przypatrz się dokładniej. jest tu kilka kont które zawsze podbijają nawzajem swoje lewackie brednie, zawsze po linii ubeckiej gazety wyborczej, zawsze przeciw kościołowi, idei narodowej, i konto pazuzu się do nich zalicza.
Jeśli komuś się jeszcze wydaje, że służby za ten miliard złotych rocznie który inkasują z naszych podatków, nie obstawiają tych kilkunastu-kilkudziesięciu portali o najwyższym poziomie opiniotwórczego potencjału, to jest naiwność na skalę płaskiej ziemi, z której tak lubimy się nabijać.

a na te kanadyjskie rewelacje nigdy nie było żadnych dowodów, to jest czysty brudny wymysł perfidnie spreparowany i rozprzestrzeniany oby obrzucać gównem politycznych wrogów. ZERO dowodów,

haa tfuu na te pasożyty
Zgłoś
Mietek7567 2025-02-12, 16:44 1
Pablohasan85 napisał/a:

Są miejsca w PL gdzie jak sie nie pokazesz w niedziele w kościółku w niedziele to możesz liczyć sie ze społecznym wykluczeniem. Sam nie chodziłem na religie jako dziecko i inne dzieciaki tez gadały że ż🤬d czy jehowy. Juz nawet nie mowie o krajach 3 swiata gdzie jak nie jestes za jezuskiem czy innym mahometem to dzie zgw🤬cą i podpalą. Ale nie wiem czy na to wpadłeś. Dodatkowo powiem ci bo pewnie na to tez nie wiesz ze koscioły sa w duzej mierze sponsorowane ze skarbu państwa wiec skoro mnie tam nikt na siłe nie ciagnie to czemu mam za to płacic?

50 lat temu może tak było, teraz każdy ma to w dupie. Zresztą co cię zdanie innych obchodzi? Jeżeli godzin o finansowanie z budżetu to jestem za jego likwidacją, nie stanowi on zresztą kluczowej części.
Zgłoś
barney88 2025-02-12, 16:51 1
Adiczek napisał/a:

Udziela się lewacka nagonka i ideologia, wszystko lepsze od naszej wiary,od naszej kultury,od naszego dziedzictwa. Półksiężyce lepsze dla lewarow.

J🤬 cię pies jan pedofil 2 r🤬ał małe dzieci w tym i zapewnie twoje bękarty
Zgłoś
azerbah 2025-02-12, 17:21
OdrobinaSadyzmyNaCodzień napisał/a:

Islam i lewactwo to ideologie wymyślone i kierowane przez szeroko rozumiane ż🤬dostwo. Od Turcji po Arabię Saudyjską i od PiS aż po PO

Ale Ty jestes glupi. Zydostwo? Serio? Sami siebie zaorac chca? Z c🤬jem sie na glowy nie zamieniles?

[ Dodano 2025-02-12, 17:25 ]
Geraldinio napisał/a:

Też byłbym wk🤬iony, gdyby mnie np. w wieku 8 lat wyr🤬ał, ale to nie jest metoda na rozliczenie. Są sądy, ciemne zaułki gdzie nie ma kamer itp xd

Na takich jak Ty tez juz czeka ciemne miejsce z dala od Boga
Zgłoś
Adiczek 2025-02-12, 17:37
barney88 napisał/a:

J🤬 cię pies jan pedofil 2 r🤬ał małe dzieci w tym i zapewnie twoje bękarty

Stul pysk teczowcu,w rurkach z dupą rozepchaną od r🤬ania przez kolegów
Zgłoś
szczecin123 2025-02-12, 18:51
Adiczek napisał/a:

Udziela się lewacka nagonka i ideologia, wszystko lepsze od naszej wiary,od naszej kultury,od naszego dziedzictwa. Półksiężyce lepsze dla lewarow.

a ty to debilem jesteś od urodzenia czy od niedawna, szkoda że jakiś klecha nie przeorał ci rowa to może byś odrobinę zmądrzał choć szczerze w to wątpię
Zgłoś
rowokop 2025-02-12, 20:06 2
Zgłoś
Adiczek 2025-02-12, 21:10
szczecin123 napisał/a:

a ty to debilem jesteś od urodzenia czy od niedawna, szkoda że jakiś klecha nie przeorał ci rowa to może byś odrobinę zmądrzał choć szczerze w to wątpię

A spedalone w rurkach lewaki Ciebie dopadły?czy dobrowolnie dajesz dupy?
Zgłoś
drukarka666 2025-02-12, 21:25
Dobra pacjenci, już możecie zakończyć tę debatę w komentarzach, bo bohater z filmu jest już na swoim miejscu. Składa wam w kostkę wyprane i wyprasowane kaftany na oddziale.

"A 50-year-old man Pawel Olownia from Winnipeg has been charged with counts linked to use of a weapon and disturbing a meeting, police said.

He was detained in custody. Spencer said the man is known to police from past incidents."

"Inness told court Olownia began receiving psychiatric help while in jail, including medication, and that he wanted to continue to receive help at the time."

winnipegfreepress.com/breakingnews/2025/02/11/accused-in-church-attack...

podpis użytkownika

In memory of power and in power of memory-Trinity Shot
Zgłoś
shoggoth 2025-02-12, 21:26
Pietrushka napisał/a:

Nie. Śmieć to osoba nie szanująca poglądów drugiego człowieka. Dokładnie taka jak Ty. Bezmyślna zupełnie. Zapnij pasy bo właśnie Cię rozjeżdżam.

Przestałem czytać po tym zdaniu, bazując twoich poprzednich defekacjach. Jedyne kogo możesz rozjechać to npc w gta. W reslnym życiu sam musisz zapinać pasy aby stary mandatu nie wyłapał, jak cię przywozi do i odwozi ze szkoły.
Zgłoś
PetranJargen 2025-02-12, 21:38
Geraldinio napisał/a:

Też byłbym wk🤬iony, gdyby mnie np. w wieku 8 lat wyr🤬ał, ale to nie jest metoda na rozliczenie. Są sądy, ciemne zaułki gdzie nie ma kamer itp xd

A co robiles sam na sam z ksiedzem w wieku 8 lat?
Zgłoś
Pietrushka 2025-02-12, 21:42
shoggoth napisał/a:

Przestałem czytać po tym zdaniu, bazując twoich poprzednich defekacjach. Jedyne kogo możesz rozjechać to npc w gta. W reslnym życiu sam musisz zapinać pasy aby stary mandatu nie wyłapał, jak cię przywozi do i odwozi ze szkoły.

Chociaż translatora naucz się używać.
Zgłoś
Konto usunięte 2025-02-12, 22:08
optymista666 napisał/a:

Hahaha, ty myślisz, że ,mie nastraszysz tymi bzdurnymi bajeczkami dla debili?
Chłopie, w diabła to ja mogłem wierzyć jak miałem 4 lata, jak byłem głupim dzieciakiem. Jak widać niektórzy na tym poziomie umysłowym pozostali…

J🤬 cię pies
Zgłoś
majeńka 2025-02-12, 22:24
Pietrushka napisał/a:

Pominęłaś gdzieś chyba starożytny egipt, gdzie wyznawano wielu bogów a co za tym idzie religii i wierzeń im przypisanych. Było tego w c🤬j o których wiemy a nie wiadomo po ilu zatarto ślad jak po faraonce Nefretete, czy jakiejś takiej.
Tam całe miasta znikały w przeciągu jednej zmiany faraona.
Wszystko co jest tam teraz to jest religia "przyjezdna".

Religia mająca wiele bogów ≠ wiele religii.

Zresztą wy też macie cztery główne bóstwa, tysiące średnich, i miliardy pomniejszych. I podobnie jak w większości politeizmów, bóstwa mają relacje rodzinne; wśród tych głównych jest tatuś, mamusia i synek. I nie gadaj że te mniejsze to nie bóstwa, bo używaliście nawet tego samego słowa "cultus"; rozróżnienie między latrią a dulią weszło do oficjalnej teologii dopiero w 16 wieku.

I oczywiście tak jak nawet wśród tych waszych czterech głównych bóstw zachodziły zmiany wskutek nowych "objawień" czy widzimisie aktualnego papieża, wśród egipskich bogów też były zmiany — jednak sama religia była w zasadzie ta sama.

Pietrushka napisał/a:

Nie wiem czy Chrześcijanie zaczęli od mordów czy nie, bo mnie tam wtedy nie było, a nie mam zamiaru bazować się na informacjach spisanych zbyt dawno temu by to ktoś żywy pamiętał z opowieści dziadków.

Ok, I Wojny Światowej nigdy nie było.

Pietrushka napisał/a:

Tak, nie popisali się później chociaż jestem w stanie im to wybaczyć bo walczyli ze zjawiskiem które teraz szerzy się w całej Europie.

Czyli "czarami" i tym że ktoś wierzy w innego boga niż oni, lub ma inne "i" w jednej z modlitw.

Pietrushka napisał/a:

Kiedy ostatnio o tym czytałaś? Bo do dnia dzisiejszego wymordowali już 5%. Bo ja widzę 10.

Wikipedia podaje 5-15%. Użyłam górnego szacunku bo ta dolna granica to pewnie oficjalne dane rządowe; ludzie nie przyznają się do swej religii bo za to można mieć problemy w pracy/urzędzie/itp — podobnie zresztą jak niedawno u nas — tak więc zakładam że ta górna liczba jest właściwa.

podpis użytkownika

Powiedzcie proszę że pogib.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie