Dziś w onecie pojawiła się taka to informacja:
Cytat:
Pożar meczetu w Gdańsku. Znaleziono ładunek wybuchowy
To nie było podpalenie. Przyczyną pożaru meczetu w Gdańsku był ładunek wybuchowy. Na miejscu znaleziono bombę z mechanizmem, który pozwalał odpalić ją z opóźnieniem. Do tych informacji dotarł reporter radia RMF FM.
Na zabezpieczonych nagraniach z monitoringu widać dziwnie zachowujących się młodych mężczyzn. Kamery nie zarejestrowały natomiast momentu podkładania ładunku. Prokuratorzy podejrzewają, że za atakiem stoją organizacje ekologiczne i obrońców zwierząt. Jak podaje jednak radio RMF, najbardziej prawdopodobną wersją jest odwet za ubój rytualny.
Na miejscu pożaru zabezpieczono też materiał genetyczny jednego ze sprawców, co ułatwi jego identyfikację w momencie złapania - informują reporterzy radia.
Przypomnijmy, meczet przy ul. Polanki w Gdańsku podpalony został w ubiegłym tygodniu, w nocy z wtorku na środę. Uszkodzone zostały drzwi boczne, elewacja budynku, a także elementy wyposażenia. Imam Hraish jest przekonany, że było to celowe podpalenie. Policja prowadzi śledztwo w tej sprawie.
- Jest to gest haniebny, wydarzenie, które musi się spotkać z powszechnym potępieniem - komentuje sprawę podpalenia prezydent Adamowicz. - Gdańsk był, jest i będzie miastem otwartym, miastem tolerancji i szacunku dla wszystkich ludzi. Każda, nawet najmniejsza agresja wobec ludzi myślących inaczej, musi się spotykać z naszym potępieniem, żywą reakcją.
Straty po pożarze meczetu w Gdańsku wstępnie oszacowano na 50 tysięcy złotych, dokładna kwota, na jaką opiewają szkody wyrządzone przez ogień, nie jest jeszcze znana. Wiadomo, że Miasto Gdańsk nie może pomóc w odbudowie meczetu, dlatego prezydent Adamowicz zwrócił się do mieszkańców, by wsparli finansowo prace związane z renowacją po pożarze.
Konto usunięte
2013-10-22, 9:19
Piwo dla Gdańska! Czekamy na inne miasta!
Niestety to fejk dziennikarski

Prokuratura nie potwierdziła wersji z bombą. Ale podpalenie było
"Adamowicz zwrócił się do mieszkańców, by wsparli finansowo prace związane z renowacją po pożarze. "
Chyba czas na kolejne referendum
Konto usunięte
2013-10-22, 10:02
no chyba ich poj🤬o, co to ma być? Akcja z bombą? Ja dam sobie rękę up🤬lić, że oni sami sobie podpalili ten śmieszny k🤬a szałasowski meczet, żeby ludzie się nad nimi zlitowali i w ten sposób wyrabiają sobie nietykalność. Busz niech sp🤬ala do buszu, obrzeża trójmiasta są wielkie, niech tam budują te swoje śmieszne budowle. Lecz co do uboju? To czemu oni swoich nie dadzą na ofiarę? Tylko bezbronne zwierzęta? P🤬le co za k🤬a kraj
Dobrze, że rozwinąłem dalej...
Niech im k🤬a szanowny pan Adamowicz, z wlasnej kieszeni hajs wylozy na renowacje jak tak za nimi obstaje. Wara od pieniedzy podatnikow.
Konto usunięte
2013-10-22, 20:15
20:12, przeglądam sadola, oglądam StopCham, słucham eski, nastrój średni, nie wyspałem się.
Wchodzę na poczekalnie, większość materiałów to gówno, a tu widzę obrazek mój kraj taki piękny, i słowo meczet. Przeczytałem o co chodzi -
Powiem tak - NIE MA lepszego sposobu, na poprawienie c🤬jowego wieczoru, niż czytanie, że jakaś akcja anty-c🤬kowa się udała.
A ten prezydent gdańska, jaki oburzony - stopy im lizać poiwnien, że chłopaki pokazali, że to brudne ścierwo nie jest mile widziane.
Ja wiem co się stanie jak islam serio zagosci w polsce. Właśnie tego typu akcje. Narody zaczynają sobie uświadamiać, w jak beznadziejnej sytuacji są. Nie licząc żabojadów, tamci się boją....
W holandii czy tam gdzies jakiś msc temu była głowa krowy w meczecie - aż mi się ryj do monitora cieszył jak to przeczytałem.
Reasumując, WIELKIE gratsy dla chłopaków za tą akcje z meczetem - oby tak dalej!
Cóż za inspiracja! Czy wie ktoś jak, lub ewentualnie gdzie znaleźć instrukcje, przygotować ładunki wybuchowe? Może być na priv
Konto usunięte
2013-10-23, 6:51
@up
na www.al-kaida.af
Konto usunięte
2013-10-23, 7:24
niech wyp🤬alaja tam skad przyszli jakos nie bardzo mam ochote ogladc te kozie syny
Konto usunięte
2013-10-23, 7:59
Cieszę się, że mieszkam w Polsce z tego powodu.
a druga sprawa to znowu musimy świecić przykładem Europie
A mnie ciekawi fragment "Na miejscu pożaru zabezpieczono też materiał genetyczny jednego ze sprawców, co ułatwi jego identyfikację w momencie złapania". Co ten "sprawca" tam robił?
"Każda, nawet najmniejsza agresja wobec ludzi myślących inaczej, musi się spotykać z naszym potępieniem, żywą reakcją."
Ja jestem człowiekiem myślącym inaczej (czyt. też nie chcę p🤬lonych meczetów w Polsce) i jakoś moje zdanie się nie liczy? Tzn. jestem dyskryminowany, więc gdzie tu mowa o tolerancji i szacunku?
A może ten imam sam zgubił tą bombę jak miał gdzieś podkładać? Jebło, podpaliło c🤬koland i biedny nie wie co zrobić, to zwala na złych Polaków?