📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:51

To powinna być odpowiedź na każdy problem:
"piwem zapije i będzie"
^^
"piwem zapije i będzie"
^^
BongMan napisał/a:
Sosnowiec to wielka i nowoczesna metropolia! Poza tym podział hanysy-gorole się już dawno zatarł, nie licząc fanatyków. Mam znajomych w Katowicach, mi nie przeszkadza że oni hanysy, im nie przeszkadza że ja gorol, nawet normalnie mówią, nie godojo.
Bo z nich takie hanysy jak z ciebie ślązak ciulu. Nigdy ludzie ze sosnowca nie beda ślazakami! Jestescie gorole i zawsze tak zostanie.
I nie "godojo" wsioku, ino godajom.
TheVerylukasz napisał/a:
a zagłębie jest na śląskim jełopie ...
I jeszcze bedziniok sie odzywo. Idz razem z kumplem gorolem BongManem ciepać gnój bez Brynica.

Cytat:
Sosnowiec to wielka i nowoczesna metropolia!

No chyba jednak nie.
Byłoby fajne jakby się zrzygał, a tak to wolę obejrzeć program pewnego brytola.

BongMan napisał/a:
Sosnowiec to wielka i nowoczesna metropolia! Poza tym podział hanysy-gorole się już dawno zatarł, nie licząc fanatyków. Mam znajomych w Katowicach, mi nie przeszkadza że oni hanysy, im nie przeszkadza że ja gorol, nawet normalnie mówią, nie godojo.
Hmmm Metropolia??
Nie wiedziałem że metropolia jest taka, że ludzie z sosnowca pracują i uczą się w Katowicach, bo byku metropolia...
A co do godki to tak, nawet Piotr Uszok kiedyś w wywiadzie powiedział, że sztuką jest godać i mówić, więc jeśli twoi znajomi umią tylko mówić, a z śląskiego kojarzą tylko parę słów to nie są prawdziwymi ślązakami, tylko kiedyś ktoś z ich rodziny przyjechał na śląsk w poszukiwaniu pracy i z pewnością nie umieją godać, a to jest wieśniackie i gorolskie:)
@up
To nie było do ciebie tylko do tego kabanosa czy jak mu tam, co pisał że z racji tego iż jest ze Śląska, nienawidzi ludzi z Sosnowca.
To nie było do ciebie tylko do tego kabanosa czy jak mu tam, co pisał że z racji tego iż jest ze Śląska, nienawidzi ludzi z Sosnowca.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie