Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Adrjan77 2013-12-05, 17:46 20
komuna minęła mówisz?...
zamiast zsrr masz ue, wpływową rolę mają dawni ludzie służb wojskowych i dzieci komunistycznych funkcjonariuszy (których k🤬a nikt do c🤬ja pana nie rozliczył! a jedyna forma rozliczenia jaka by mnie uszczęśliwiła to sznur!), "niezależne" media, seryjny samobójca, co z tego, że teraz wszystko jest na półkach sklepowych, jak mało kogo stać by godnie żyć od pierwszego do pierwszego,
prywatne interesy? owszem, ale raz, płać prawie tysiaka wszystkich j🤬ych opłat, dwa, jak za dobrze Ci pójdzie to my ci k🤬a pokażemy gdzie twoje miejsce, temat rzeka, którego mogę się podjąć.

taka karykatura komuny,
Zgłoś
zonk 2013-12-05, 18:08 1
Za komuny to ludzie właśnie dostawali wymarzone M3. Oj ta niedobra komuna.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-12-05, 18:12 5
@up masz 25 lat a piszesz jakbyś żył w tamtych czasach. Dziadek, miał przyjemność, żyć jeszcze w czasach gdzie przesłuchiwało się metodą wbijania szpilek pod, paznokcie, pałowanie do nieprzytomności itp. A za spiskowanie przeciw komunizmowi groziła od razu kula w łeb.

Kolega, który założył temat ma na myśli czasy późniejszego komunizmu, którzy pamiętają tylko nasi starzy. A ten niewiele, różni się od dziś. W sumie jest tak samo tyle, że na odwrót bo nie ma pieniędzy w sklepach a jest towar. Nie ma też pracy, a wtedy praca była przymusowa bo skoro miałeś pieniądze a nie pracowałeś to znaczy, że kradłeś, albo masz dolary. Także nie narzekaj bo nie jest aż tak źle. Możesz w każdej chwili wyjechać na zachód i żyć lepiej czego nie mogłeś zrobić zza komuny. Możesz kupić już auto za zaledwie 300 zł, zza komuny musiałeś mieć talon na samochód ( musiałeś być szychą ), albo kupić na giełdzie gdzie przekraczał wartość nowego.

A co do mieszkań, to i tak łatwiej jest dostać dziś mieszkanie niż zza komuny. Zza komuny na mieszkanie czekało się kilka lat. Dziś masz pieniądze to masz mieszkanie. Dawniej: masz znajomości - masz mieszkanie.

Nie jestem jakimś fanatykiem UE czy obecnego systemu. Czy było lepiej czy gorzej, a czy jest tak samo? Nie powiem, bo nie miałem okazji żyć w czasach tego późniejszego komunizmu, a jeśli chodzi o dzisiejsze czasy to uważam, że jak ludzie nie pójdą z siekierami na wiejską to będziemy tak dziadować w nieskończoność.

I nie "Kura nie ptica..." Tylko "Kurica nie ptica..."
Zgłoś
Konto usunięte 2013-12-05, 18:56 3
Hmmm.... Za komuny marzyłem aby w końcu por🤬ać... Teraz marzę abym jeszcze mógł r🤬ać....
Zgłoś
GlosZeZlewu 2013-12-05, 22:18
Zgodzę się ze wszystkim,tylko nie z tym,że komuna minęła...
Zgłoś
Konto usunięte 2013-12-05, 22:19
Marzenia też się zmieniły - odkładam na M2 albo chociaż M1...
Zgłoś
kermicik 2013-12-05, 22:20
ja wolałbym M16
Zgłoś
rockefeler 2013-12-05, 22:20 3
rozumiem że mowa jest o BMW M3
Zgłoś
Konto usunięte 2013-12-05, 22:21 30
Zacznijmy od tego że:

Licząc na mieszkanie od państwa, musisz spełnić przynajmniej 3 warunki:

- być ćpunem
- być alkoholikiem
- nie mieć roboty

Masz normalną rodzinę, pracę?
Zapomnij o czymkolwiek.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-12-05, 22:26 2
Laughter napisał/a:

Zacznijmy od tego że:

Licząc na mieszkanie od państwa, musisz spełnić przynajmniej 3 warunki:

- być ćpunem
- być alkoholikiem
- nie mieć roboty

Masz normalną rodzinę, pracę?
Zapomnij o czymkolwiek.

Nic dodać, nic ująć, łap piwo.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-12-06, 0:05 3

No wiele dodać nie możesz
Zgłoś
boot212 2013-12-06, 0:08 1
Mi tam do szczęścia wystarczyłoby M4 i kilka magazynków.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-12-06, 0:24
A za pierwszym razem przeczytałem "Za czasów komuny, MURZYNEM każdego polaka było ..."

Sorry, powinno być murzynem.
Zgłoś
Arevv 2013-12-06, 0:54
jakim prawem państwo ma dawac mieszkanie co to jakas p🤬lona komuna?nie umiesz sam zarabiac to trudno zyj z mamusia.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie