Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
pakicito 2014-06-14, 11:16 6
i to jest bryka - na dobre i na złe
Zgłoś
Konto usunięte 2014-06-14, 12:01 9
A teraz wjedź do wody psedonowoczesnym autem :/ Jako przyszły inżynier wk🤬iam się, że żyje w takich zj🤬ych czasach, w których rządzi pieniądz a nie rozsądek i gdzie wszystko buduje się tak, żeby tylko więcej zarobić. Ostatnio wpadła mi w ręce książka niezawodności mechanizmów, ale w takich czasach to gdzie ja to mam wykorzystać? Chyba tylko po to, żeby wiedzieć co zrobić, żeby się sp🤬oliło po gwarancji.
Zgłoś
EvilDog 2014-06-14, 13:13 2
I to jest qrwa samochód
Zgłoś
pakicito 2014-06-14, 14:01 9
Cytat:

A teraz wjedź do wody psedonowoczesnym autem :/ Jako przyszły inżynier wk🤬iam się, że żyje w takich zj🤬ych czasach, w których rządzi pieniądz a nie rozsądek i gdzie wszystko buduje się tak, żeby tylko więcej zarobić. Ostatnio wpadła mi w ręce książka niezawodności mechanizmów, ale w takich czasach to gdzie ja to mam wykorzystać? Chyba tylko po to, żeby wiedzieć co zrobić, żeby się sp🤬oliło po gwarancji.

żeby nie kasa, dawno nie było by spalinowych silników, pojawiłby się lek na raka i tusk by leżał 2 m pod ziemią
Zgłoś
hejcior 2014-06-14, 14:04 1
@Up

nie tylko Tusk...

podpis użytkownika

Moderatorzy! Nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Przywrócić stary regulamin!
Zgłoś
Konto usunięte 2014-06-15, 9:23
Łada jeździ na wszystko.
Zgłoś
przesmiewca 2014-06-15, 10:15
planned obsolescence ... if u know what I mean.

podpis użytkownika

Brak dowodu nie jest dowodem na to że dowodów nie ma
Zgłoś
xXcarlossXx 2014-06-15, 12:08
Wyjaśni mi to ktoś? gość jedzie zalany po maskę wodą i nie było żadnego zwarcia w instalacji? to że akurat nie zassał wody do dolotu to jestem jeszcze jakoś w stanie zrozumieć
Zgłoś
Konto usunięte 2014-06-15, 12:15 3
a może koleś opatentował silnik na wodę... a teraz tylko tankował!
Zgłoś
Maxwell 2014-06-15, 12:30
Niech się znajdzie jakiś cfaniak i zrobi tak C klasą.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-06-15, 12:43 1
@pakicito hahaha k🤬a powiało komuną że ja p🤬lę, każdemu po równo jeszcze może?
Do k🤬a szkoły j🤬e nieuki bo później nienawidząc lat komunizmu w Polsce przy okazji p🤬licie o powrocie do tego zbrodniczego systemu tekstami w stylu "gdyby nie pieniądze".

Pieniądze są błogosławieństwem które wyciągnęło ludzi z objęć barteru, problemem jest tylko to że dzisiejsze pieniądze oparte na kredycie, powodują że nie opłaca się pieniędzy schować do skarpety jak to miało miejsce przez wieki, a trzeba ciągle "inwestować" i "obracać" pieniędzmi co z perspektywy zwykłego kowalskiego oznacza dać się wydymać, bo czy trzyma czy zainwestuje to i tak w ostateczności straci.

Kończąc to manifestem politycznym chcemy kapitalizmu nie socjalizmu, wtedy będzie opłacało się robić coraz to lepsze towary bo ludzka preferencja czasowa się wydłuży, co w dłuższej perspektywie spowoduje dowartościowanie towarów "długowiecznych".

Pozdrawiam i naprawdę jak ktoś ma ochotę wypowiadać się na tematy ekonomiczne niech do c🤬ja się poduczy bo nie jest to trudne ale principia trzeba znać, inaczej skończymy jak Hiszpanie którzy pop🤬lają po ulicach z sierpem i młotem widząc tam ratunek od galopującego "kapitalizmu" który w tej chwili powinien nazywać się jakimś socjalizmem korporacyjno/bankowym, bo z kapitalizmem to nie ma nic wspólnego.
Zgłoś
Dimetylotryptamina 2014-06-15, 16:03
Golfs-Roycem dawno by popłynął
Zgłoś
Mikusss 2014-06-15, 16:04
@hsl a teraz wyobraź sobie, że kilka tysiecy lat temu nikt nie wpadł na pomysł, że miękki, błyszczący kawałek metalu może być cenniejszy od ludzkiego życia i warto za niego zabijać i poświęcać mu swoje życie.

Pieniądze od początku były przekleństwem, a nie błogosławieństwem.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-06-15, 17:31
Pewnie naj🤬y był i myślał, że to znowu delirka.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie