Bardziej hardkorową wersją jest włożenie własnej łapy między szprychy

Ale mnie wk🤬ia zangielszczyznianie polskiego. "Mainstreamowe", wiem co to znaczy, ale sa ludzie ktorzy nie wiedza, naucz sie dzieciaku poprawnej polszczyzny a potem bierz sie za przekrecanie wyrazow.

@qmback - no to jak przetłumaczysz "zwykła gleba jest zbyt mainstreamowa" ? No jestem ciekawy.
Coś mi się wydaje, że jesteś napinaczem. Przestań mówić komputer, zacznij mówić obliczacz, a zamiast procesor mów przetwarzacz.
Coś mi się wydaje, że jesteś napinaczem. Przestań mówić komputer, zacznij mówić obliczacz, a zamiast procesor mów przetwarzacz.

qmback napisał/a:
Ale mnie wk🤬ia zangielszczyznianie polskiego. "Mainstreamowe", wiem co to znaczy, ale sa ludzie ktorzy nie wiedza, naucz sie dzieciaku poprawnej polszczyzny a potem bierz sie za przekrecanie wyrazow.
Idź i powiedz dla Pani od polskiego, że postawiłeś się w sprawie "zangielszczyzniania" polskiego. Napewno postawi Ci pjontke.

Nie udana próba suicide - z zangielszyznianego na nasz słowianszczyźniany- samobójstwo

podpis użytkownika
Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza.

stack_pointer napisał/a:
@qmback - no to jak przetłumaczysz "zwykła gleba jest zbyt mainstreamowa" ? No jestem ciekawy
zwykła gleba jest zbyt popularna???

Panich napisał/a:
zwykła gleba jest zbyt popularna???
Jakby taki był opis do obrazka, to za cholerę bym nie zrozumiał o co chodzi. Nie zrozum mnie źle: IMHO w tym kontekście/wypowiedzi to słowo kompletnie nie pasuje.
Wytykanie ludziom używania wszędzie obcych zamienników... W pewnym sensie to rozumiem ale do jasnej anielki - bez przesady!

Jak patrze na ten obrazek to przypomina mi się taki słynny tekst: "AŁA K🤬A RZECZYWIŚCIE! K🤬A AŁA JAK MNIE WSZYSTKO BOLI!"
Jak miałem ok. 10 lat i pierwszego "górala" to właśnie tak zrobiłem tylko wsadziłem noge zamiast kija a w dodatku byłem bardziej hard bo nie jechałem po trawniczku tylko na gostce brukowej. Efekt - frontflip przez kierownice i lądowanie nosem w bruku. Całą twarz miałem we krwi.