Główna Poczekalnia (1) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:49
konto usunięte 2013-04-18, 10:33
byłem dwa razy i nic strasznego, chyba że chodzi wam o zniknięcie 500zł z portfela xD
Zgłoś
kielek 2013-04-18, 10:37
ja wole nie wiedzieć jak to wygląda
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-18, 10:54 3
Ponieważ jestem z branży wiec postanowiłem skomentować film i wyjaśnić pare kwestii.

Film który widzicie jest jakaś amerykańska pokazówką z tym koferdamem (izolacja, metalowe klamry) na początku, narzędziami rotacyjnymi (maszynowe wiertła bliżej końca). W rzeczywistości wcale tak to nie wyglada w polskich realiach. W Stanach takie leczenie to wydatek rzędu około tysiąca dolarów i wtedy to sie kalkuluje a Wy zapłacicie 500pln i zasapiecie sie przy kasie. Wspomniany mikroskop do leczenia kanalowego to jest kilkadziesiąt tysięcy złotych, nawet ponad 100... Grube cyfry. W praktyce dentysci radzą sobie mniej lub bardziej bez tego, pacjent i tak nie kuma idei leczenia, dopóki nie boli jest git. Ja mimo wszystko sie nie zrazam i chętnie tłumaczę pacjentom zasady i cele takiego leczenia. Nawet jeśli musi przyjść i 5 razy z jednym zebem to ma być zrobione dobrze. Idą za tym kwoty, ale pacjent to rozumie.

Aha i zakładam koferdamem i rozkładam mikroskop i czasem nawet konkretnie za to kasuje, bo inwestycja musi sie zwrócić jak w każdym biznesie.
Zgłoś
OBEL912 2013-04-18, 11:31
oj miałem i niezła jazda na 3 wizyty rozłożone inaczej bym wykitował na tym siedzeniu
Zgłoś
Inferno777 2013-04-18, 11:46
dawno nie widziałem tak sadystycznego materiału tutaj, leci browar
Zgłoś
damian88719 2013-04-18, 11:52
ide umyć zęby
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-18, 11:55
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Uechtacz 2013-04-18, 12:32 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
boosy 2013-04-18, 13:43
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-18, 14:09 1
Kaprys napisał/a:

Po wszystkim nie mogłem trafić szlugiem do ust, tak mi ręce dygotały z bólu. 4 fajki pod rząd, odspawane

pal dalej to będziesz częściej korzystał z takich 'usług' nfz-u
Zgłoś
Jermaside 2013-04-18, 16:45
Zgłoś
Jason-X 2013-04-18, 20:47 2
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-18, 22:56 1
@Jason-X , weź się chłopie nie ośmieszaj tymi bredniami.
Wszelkie reendo które robię to właśnie po różnych mniej lub bardziej wyuczonych chirurgach.
A a dobrze założony opatrunek z fleczeru czy ZnOE jest tak samo skuteczny jak te magiczne, naświetlane lampami polimeryzacyjnymi.

Endoskop u dentysty? Hahahaha
Zgłoś
człowiek_zły 2013-04-18, 23:40
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-19, 4:36
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem