Główna Poczekalnia Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 26 minut temu
Legalizacja marihuany
konto usunięte • 2012-11-25, 10:44
Dość proste pytanie, ale zdania podzielone.

Moim zdaniem ci, którzy są na tyle inteligentni żeby palić - to sobie palą i się tym nie chwalą. Oczywiście całkowita legalizacja mogłaby mieć niepodziewany skutek, ale znając życie to bydło nie zna umiaru i mielibyśmy wnioski o legalizację koki (bo przecież żyjemy w wolnym kraju)...
Zgłoś
Tomikchomik1 2012-11-25, 13:12
Ja mam takie zdanie jak rycerz...
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-25, 13:15
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
HaSz23 2012-11-25, 13:15 1
@ błazen naprawde mi przykro z twojego powodu....pale dlugo nic mi nie jest mam znajomych po 40 co pala od 20 lat i im takze nic nie dolega tak wiec to chyba Ty jestes jakims z🤬bem genetycznym
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-25, 13:16
Internet też uzależnia to może zakażemy. Myślę że nie powinno się niczego zabraniać tylko więcej kasy się wydaje na walkę z narkotykami niż walkę z uzależnieniem. Podatek od sprzedaży narkotyków pokrywałby skutki działania narkotyków i kampanie informacyjne o ich ewentualnej szkodliwości żeby było dla wszystkich jasne. I każdy ma wolny wybór.
Zgłoś
Pery86 2012-11-25, 13:16
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-25, 13:16
@up
a po alku wszystko jest cacy... a jest legalny

Cytat:

Moim zdaniem ci, którzy są na tyle inteligentni żeby palić - to sobie palą i się tym nie chwalą.

a z drugiej strony trzeba przyzwyczajac holote
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-25, 13:17 1
Zgłoś
Ramsey007 2012-11-25, 13:21
Zgłoś
Rzehooj 2012-11-25, 13:25 3
Pisza napisał/a:

No tak. Znów to samo. Cała banda bezmózgich debilów twierdzi, że marihuana jest 20 razy zdrowsza od aspiryny. Że absolutnie nie szkodzi, wręcz pomaga! Na wszystko! Na problemy, na srake i na białaczke. Jaranie dzień w dzień to niszczenie mózgu. Amen!

A chlanie dzień w dzień leczy?
Zgłoś
Pan gazownik 2012-11-25, 13:25
najlepsze sa odpowiedzi typu " nie, bo nie jest mi potrzebana" pieprzeni egoisci...
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-25, 13:26
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-25, 13:26
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-25, 13:27
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-25, 13:29
Amor Patriae Nostra Lex ma całkowitą rację. Obecnie żyjemy w przeświadczeniu, że państwo jest naszym opiekunem i może nam czegoś zabronić lub nie. Ja uważam, że każdy ma swój rozum a państwo powinno tylko dbać o to aby osoba która zrobiła lub robi innej osobie krzywdę została ukarana. Ale jesteśmy traktowani jak bydło i większość ludzi się z tego cieszy.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-25, 13:31
@QwerTaj

Osoby palące regularnie nowe odmiany marihuany znacznie zwiększają swoje ryzyko rozwinięcia psychozy. Obszerne i ciekawe badanie stawiające tę tezę prowadzone jest w Nowej Zelandii od ponad 20 lat. Obserwacją objęto ponad 1000 mężczyzn i kobiet od chwili narodzin do obecnych wczesnych lat dorosłych.

Osoby palące regularnie nowe odmiany marihuany znacznie zwiększają swoje ryzyko rozwinięcia psychozy. Obszerne i ciekawe badanie stawiające tę tezę prowadzone jest w Nowej Zelandii od ponad 20 lat. Obserwacją objęto ponad 1000 mężczyzn i kobiet od chwili narodzin do obecnych wczesnych lat dorosłych.

Okazało się ,że osoby, które paliły marihuanę jako nastolatki, mają większe ryzyko doświadczenia objawów psychotycznych w wieku lat 26 , w porównaniu do grupy nie zażywającej marihuany. Ryzyko to jest tym większe, im wcześniejszy był pierwszy kontakt z regularnym paleniem marihuany. Osoby, które stały się regularnymi wielbicielami gandzi już w wieku lat 15 mają czterokrotnie (!) wyższe ryzyko rozwinięcia psychozy w swoich wczesnych latach dorosłych, niż osoby niepalące.

Badania wykazały, że 30% zdrowych ludzi po podaniu we wstrzyknięciu czystego, syntetycznego THC w ilości odpowiadającej przeciętnemu skrętowi nowej marihuany, doświadcza silnych objawów psychotycznych. Osoby palące regularnie tę odmianę mają 7-miokrotnie wyższe ryzyko rozwoju psychozy, niż palacze tradycyjnej ?trawy?.

QwerTaj zrozum wreszcie, że ja nie mówię nie palcie marychy bo może ona powodować schizofrenię - bo coś gdzieś wyczytałem. Ja jestem na 100% pewny, że ona ją powoduje z własnego doświadczenia. Byłem zupełnie zdrowy zanim zacząłem palić.

Nie wiem czemu się nie mówi głośno o tym zagrożeniu. Może właśnie dlatego, że osoby które palą mają wyrobione zdanie, że nie jest szkodliwa i im nie przegadasz a druga grupa nie ma o tym zielonego pojęcia i tylko powtarza to co usłyszała w telewizji czyli jest na tak albo na nie tylko dlatego, że ludzie wokól niej mają takie same zdanie.

Dlatego powtórzę Ci to i wszystkim innym.

Mariuhuana powoduje schizofrenię!!

Nie wiedziałeś. To już wiesz. Proszę Cię poczytaj trochę o tym na necie:
facet.interia.pl/obyczaje/nauka/news-cala-prawda-o-marihuanie,nId,445241 - przykład
i nie wmawiaj ludziom, że jest inaczej. Bo to, że jesteś teraz zdrowy nie znaczy, że za 2-3 lata będzie tak samo. To tak jak z papierosami - niektórzy palą 20 lat i żyją a inni mają raka płuc po paru latach i ... umierają.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem