@szinszil Dam głowę ściąć, że po legalizacji giet byłby taniej niż teraz, bo ryzyko całej akcji byłoby zerowe, pośredników mniej i towar lepszej jakości.
podpis użytkownika
news.asiantown.net/r/20999/mexican-drugcartel-post-chainsaw-execution-...
Artysta, polityk, studentka...ciekawe o ile mądrzej wybrali by swoją życiową drogę, gdyby nie zapalili...
podpis użytkownika
Veni Vidi Vyiebane
Tylko co trzeci? Ja w moim towarzystwie znam kilka osób które tego nie robią. Reszta to przestępcy

marcinsud napisał/a:
@szinszil Dam głowę ściąć, że po legalizacji giet byłby taniej niż teraz, bo ryzyko całej akcji byłoby zerowe, pośredników mniej i towar lepszej jakości.
Ja tam na jakosc nie narzekam.

szinszil napisał/a:
Lepiej żeby była nielegalna.... Jak ją zalegalizują to dorzucą do ceny vat, akcyze, podatek od tego czy tamtego i za gieta rzeba bedzie 100 zaplacic... ja wole tak jak jest
A ja wolę zapłacić więcej i nie spinać się, że mogę dostać wyrok za posiadanie jednego gieta. Poza tym zawsze można samemu hodować

giet to teoretycznie gram, ale zwykle jest to jakieś 0,5 0,7

Jak ktoś jest debilem i pali to gówno to niech gnije w pierdlu.
Przeciez w tej akcji nie daza do tego, zeby zrobic z Polski druga Holandie, tylko zeby nie zawijali na komisariat za osad z lufki albo resztki z dilpaka.. I nie trzeba wcale sprzyjac tym 'narkomanom, nierobom j🤬ym', zeby sprzeciwic sie temu, ze w swietle obecnego prawa co 4 młoda osoba w naszym kraju kwalifikuje sie do odsiadki.

A ja zalegalizowałabym wszystkie narkotyki i czekała na selekcję naturalną.

Jakiej k🤬a narkomanii!? Najwięcej rumoru robią cioty co nie maja pojęcia o temacie...Może zabrońcie sprzedaży alkoholu w sklepach bo nam się dzieciarnia rozpije...

Ja ogólnie nic do zielska nie mam, ale wk🤬iają mnie już te akcje legalizacyjne, które idealizują trawę w śmieszny sposób (tak samo śmieszny jak reklamy mówiące np o szkodliwości alkoholu).
Ostatnio słyszałem od koleżanki, że od ziela zwiększa się ilość szarych komórek...
ludzie są w stanie oszukiwać samych siebie, tylko po to żeby mieć czyste sumienie.
Ostatnio słyszałem od koleżanki, że od ziela zwiększa się ilość szarych komórek...
ludzie są w stanie oszukiwać samych siebie, tylko po to żeby mieć czyste sumienie.

W Polsce niestety nadal jest za duzo debili typu johnyzlampy ...
Na szczesie juz nie zyje w tym poj🤬y panstwie .
Na szczesie juz nie zyje w tym poj🤬y panstwie .

Co do ceny to musiałaby być niesamowicie wielka akcyza i vat, bo syf który jest wart 2-3zł raczej 100zł by nie kosztował. Suszony chwast, który może rosnąć praktycznie wszędzie 30zł kosztować nie powinien.
Dlaczego Państwo nie ma na tym zarabiać, w końcu chcącemu nie dzieje się krzywda. Równie dobrze można by zakazać mieszkania na 6-tym piętrze w trosce o ludzkie życie, bo przecież ktoś może wyskoczyć i się zabić.
Poza tym legalizacja to sposób na zmianę problemu narkotyków z kryminalnego na zdrowotny. Uzależnienia nie powinno liczyć się więzieniem, tylko pomocą lekarską.
Prohibicja jest akurat najgorszym rozwiązaniem, co można poprzeć przykładem prohibicji alkoholu w USA. Po jej zniesieniu sytuacja na ulicach zmieniła się diametralnie z dnia na dzień.
Dlaczego Państwo nie ma na tym zarabiać, w końcu chcącemu nie dzieje się krzywda. Równie dobrze można by zakazać mieszkania na 6-tym piętrze w trosce o ludzkie życie, bo przecież ktoś może wyskoczyć i się zabić.
Poza tym legalizacja to sposób na zmianę problemu narkotyków z kryminalnego na zdrowotny. Uzależnienia nie powinno liczyć się więzieniem, tylko pomocą lekarską.
Prohibicja jest akurat najgorszym rozwiązaniem, co można poprzeć przykładem prohibicji alkoholu w USA. Po jej zniesieniu sytuacja na ulicach zmieniła się diametralnie z dnia na dzień.