👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
39 minut temu
🔥
Nic lepszego już dziś nie zobaczysz
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@Bambiś
Jak ty byś stracił pracę to byś pierwszy tam stał pod bramą !
Jak ty byś stracił pracę to byś pierwszy tam stał pod bramą !

Nerfpl napisał/a:
Mają rozkaz strzelić ci w łeb i strzelają. Kogo obchodzi ich rozkaz? Miejsce publiczne
I czemu siejesz ferment. Czemu piszesz kłamstwa. Giń.
podpis użytkownika
Emerytowany saren
nie rozumiem za nic takich ludzi jak Ci,policja to zawód jak każdy inny,dobrze płatny w dodatku szybka emerytura,młodych to przyciąga,gość mu pieprzy żeby łapali prawdziwych bandytów,funkcjonariusz dostaje polecenie i musi je wykonywać,on ma w dupie co się z tym stanie,jest to osoba postronna i co ma robić to bedzię robić.Czekamy na odpowiedź dzieci jp i szeleszczących dresów.Bless

W momencie gdy nagrywają filmik i wrzucają go do internetu łamią prawa policjantów, nagranie zawiera dane osobowe policjantów tj. numer legitymacji.Jaki jest w tym sens ?
"prawo do obrony wlasnego mieszkania" hhaha. dobre. chyba prawo do mieszkania w zawlaszczonym (ukradzionym) mieszkaniu
AKEVITT napisał/a:
Policjant MA OBOWIĄZEK się wylegitymować tak samo jak ja muszę stosować się do poleceń policji KONIEC. A jeżeli chodzi o tych "squatersów" powinno się ich natychmiast zamknąć.
precyzując, określa to art. 61 ustawy o policji jeśli chodzi o Wiejskich idzie o art. 22 ustawy o strażach gminnych.
art. 61 1. W przypadkach przewidzianych w art. 60 ust. 2 policjant, wykonując czynności
dochodzeniowo-śledcze, a także czynności określone w art. 14 ust. 2 i art. 15 ust.
1 pkt 2–4, obowiązany jest okazać legitymację służbową w taki sposób, aby zainteresowany
miał możliwość odczytać i zanotować numer i organ, który wydał
legitymację, oraz nazwisko policjanta.
2. Przy wykonywaniu innych czynności administracyjno-porządkowych nie umundurowany
policjant obowiązany jest na żądanie obywatela okazać legitymację
służbową lub znak identyfikacyjny w sposób określony w ust. 1.
art. 22 Strażnik przy wykonywaniu czynności, o których mowa w art. 12, jest obowiązany
przedstawić się imieniem i nazwiskiem, a ponadto na żądanie osoby, której czynności
te dotyczą, okazać legitymację służbową w sposób umożliwiający odczytanie i
zanotowanie nazwiska strażnika oraz organu, który wydał legitymację.
tyle

beniozmc napisał/a:
W momencie gdy nagrywają filmik i wrzucają go do internetu łamią prawa policjantów, nagranie zawiera dane osobowe policjantów tj. numer legitymacji.Jaki jest w tym sens ?
Policjant jest urzędnikiem publicznym, a więc zgodnie z USTAWĄ O PRAWIE AUTORSKIM I PRAWACH POKREWNYCH z dnia 4 lutego 1994r.
Art. 81.
2. Zezwolenia nie wymaga rozpowszechnianie wizerunku:
1) osoby powszechnie znanej, jeżeli wizerunek wykonano w związku z pełnieniem przez nią funkcji publicznych, w szczególności politycznych, społecznych, zawodowych, 2) osoby stanowiącej jedynie szczegół całości takiej jak zgromadzenie, krajobraz, publiczna impreza.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie