Fajne upamiętnienie tego, słyszałem, że Ruscy podobno planują przeprowadzić inscenizację inwazji na Polskę w skali 1:1, z u życiem współczesnego sprzętu, na pamiątkę inwazji ZSRR, 17 września 1939.
Błąd: Niemcy zaczęli malować osłony silników samolotów na żółto w trakcie operacji Barbarossa.
Make us stronger in our danger/
Wishbone Ash dziffko!
podpis użytkownika
In the valley, we will gather there/ Helpless in our surrender/Tomorrow the plow becomes the sword/Make us stronger in our danger/
Wishbone Ash dziffko!
@IjonTichy: Jakby tak już błędy wyciągać to można dołożyć to że wtedy na pojazdach Niemcy mieli białe krzyże

@up dodatkowo błąd z wystrzałem w pojazdach typu Pz.35 (czeski vz.35). To u góry to raczej element przeciw powrotnika niż samo działo które znajdowało się niżej. Druga sprawa że są to chyba klocki Cobi rodzimej produkcji bo chyba kiedyś produkowali takie ciekawe zestawy.
Xun napisał/a:
@up dodatkowo błąd z wystrzałem w pojazdach typu Pz.35 (czeski vz.35). To u góry to raczej element przeciw powrotnika niż samo działo które znajdowało się niżej. Druga sprawa że są to chyba klocki Cobi rodzimej produkcji bo chyba kiedyś produkowali takie ciekawe zestawy.
Nie, to są klocki lego widać po niektórych charakterystycznych elementach.
podpis użytkownika
Mam plastikowy pas mistrzowski i jestem k🤬a fest!

Też tak robiłem. Najpierw kilka godzin budowy, a później totalny rozp🤬ol ^^

Super, jak znów byłbym mały już bym wiedział na co zbierać.
LEGO to godziny dobrej zabawy. Oczywiście jakbym miał takie zestawy, wojna potoczyłaby się inaczej, a potem jedynymi częściami jakich nie mógłbym znaleźć byłyby główki szwabów

Jakich hitlerowskich ??? niemieckich kuva. Nie zniekształcajmy historii by pasowała politycznie !
Ciekawe ile czasu kosztowało stworzenie czegoś takiego. Te efekty wybuchu i strzałów wiadomo, że są w jakimś programie zrobione, ale ruchy postaci z lego? Musieli chyba na każdą klatkę filmu zmieniać położenie ludzików. Efekt jest zajebisty.

K🤬a ale wstyd Filmik z lego a efekty lepsze niż w Bitwie Warszawskiej 1920.