Serio, za wypisywanie nieczytelnej dla przeciętnego człowieka recepty powinny być kary pieniężne, a w przypadku wielokrotnego wystawiania takich recept nawet pozbawienie prawa do wykonywania zawodu.
RinoHD napisał/a:
Nawet moja stara (kierownica apteki), tego nie zdekodowała...
Szanuj matkę bucu... "Mama", a nie stara.
konto usunięte
2018-06-22, 17:27
Po prostu rozpisywał długopis, bo mu zaczął przerywać.
konto usunięte
2018-06-22, 17:47
JedkerTC napisał/a:
Jbone, na farmacji macie jakiś osobny przedmiot w stylu "kaligrafia lekarska"?
nie widzisz w jednym z końcowych wyrazów wyraźnego Z?to jesteś analfabetą.
Enigma by tego nie odszyfrowała
konto usunięte
2018-06-22, 20:22
@up no właśnie gdzie bym nie był to tak jest już od kilku lat. To musi być już stare zdjęcie.
Zacznijmy od tego, że lekarz powinien mieć sekretarkę medyczną, która przygotowuje dokumentację. Lekarz tylko sprawdza i się podbija. To, co się obecnie wyprawia to patologia. Czas na wizytę wg NFZ: 10 minut. W tym czasie wypadałoby chwilę porozmawiać z pacjentem, zbadać go, zaplanować dalsze leczenie i wyjaśnić je pacjentowi, a do tego trzeba robić za zasraną sekretarkę (łącznie z szukaniem kodów ICD dla NFZ. Ale to nie u nas. U nas ma być jak najtaniej. Najlepiej 1 lekarz na 3 oddziały zarabiający 4 koła, 1 pielęgniarka na 50 pacjentów zarabiająca mniej niż na kasie w Lidlu. A rezydentów to szpitale zupełnie uwielbiają, bo pensję płaci im ministerstwo zdrowia, więc szpital ma de facto darmowego pracownika.
konto usunięte
2018-06-22, 21:55
Czy tylko ja proszę o drukowane litery albo żeby wydrukował mi z kompa?
U mnie w pracy poznają mój podpis nawet po nieczytelnym. Lekarz zna level podpisu nieczytelnego?
Wy się rozwodzicie nad tekstem a on ma z was polewkę bo tylko rozpisywał długopis