Syn przywiózł ojca do szpitala. Na izbie przyjęć go wypytują:
- Kapcie ma?
- Ma.
- Szlafrok ma?
- Ma.
- Pościel ma?
- Ma.
- Materac, koc, poduszka?
- Ma.
- Doskonale. A kim jest ten gość w białym kitlu, który stoi obok pana ojca?
- Lekarza też własnego przywieźliśmy - a nuż u was nie ma?
Jak było to proszę wyj🤬.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-12-07, 22:29
Nie lecz kataru, dostaniesz zapalenia zatok, nie lecz zapalenia zatok to dostaniesz coś gorszego. I bardziej obciążysz budżet czyli moje podatki. Nie można przesadzać w obie strony.
konto usunięte
2013-12-07, 22:49
@Kapitan, tak jest bo 'za darmo', a jak coś jest za darmo to lud skorzysta do porzygu, bo jak to tak, nie brać jak dają? Jakby zamiast oddawać co miesiąc przymusowo NFZtowi, musieli zapłacić chociaż z 50zł za badanie, to by im przeszły te obawy jak ręką odjął. Ba, wolałbym, żeby i nawet z NFZtem trzeba było zapłacić te 50zł, nie stałbym tyle w kolejkach za dziadkami co chcą z lekarzem pogawędzić. Tak jest np. w Szwecji i działa.
konto usunięte
2013-12-07, 22:57
konto usunięte
2013-12-07, 23:04
konto usunięte
2013-12-07, 23:11
konto usunięte
2013-12-07, 23:25
konto usunięte
2013-12-07, 23:30
Pracowałem w szpitalu, zdaję sobie sprawę jak to wygląda:/ nigdzie nie jest cacy, ale 2800 to jakaś kpina:(
aż nie chce się wierzyć. zarobki chyba nie sa wszedzie identyczne?
konto usunięte
2013-12-07, 23:47
Oczywiście, że nie, w placówkach gdzie wykonywane są zabiegi dobrze dofinansowane z NFZ np. kardiologiczne zarobki potrafią sięgać 30 tys. zł. To samo jeżeli lekarz pracuje w prywatnej klinice lub prowadzi własny gabinet np. taki ginekolog potrafi zarobić 20-30 tys zł bez zbytniego przepracowywania się. Najgorzej mają oczywiście lekrze pracujący w zwykłych szpitalach i właśnie SORach, bo takie placówki przynoszą tylko straty i z roku na rok popadają w jeszcze większe kilkudziesięciomilionowe długi, z czego mają im płacić? Już pomijam czego taki lekarz pracujący np. na onkologii musi się codziennie naoglądać, większośc ludzi do końca życia miałaby problemy ze snem pracując w takim miejscu.
konto usunięte
2013-12-08, 1:27
konto usunięte
2013-12-08, 1:44
konto usunięte
2013-12-08, 2:17