Oto fragment podręcznika do nauki historii, a raczej "historii", patrząc na zawartość tego czegoś.
Zdjęcie przedstawia 84 stronę książki (trudno to nazwać podręcznikiem) "Ciekawi Świata", zatwierdzonej przez minister edukacji narodowej, Krystynę Szumilas.
Czarno widzę przyszłość naszego narodu...
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2012-10-03, 7:20
konto usunięte
2012-10-03, 7:41
nie Kaczyński i jego świta lizusów. albo i Tusk i jego gamonie.
nie wiem o co chodzi autorowi postu, z tym upolitycznieniem, zawsze zdarzają sie błędy.
wnioskuje że SLonx- jesteś albo od kaczynskiego albo od rydzyka.
konto usunięte
2012-10-03, 9:04
noe82 napisał/a:
SLonx
Slonx raczej.
konto usunięte
2012-10-03, 9:05
Ż__zi to typ nordycki... tu już nawet nie chodzi o znajomość historii a sprawnie działający zmysł wzroku...
konto usunięte
2012-10-03, 11:13
konto usunięte
2012-10-03, 12:53
konto usunięte
2012-10-03, 17:45
@Slonx - nie upolityczniaj już tak wszystkiego. W szkolnych podręcznikach zawsze były takie debilizmy, to nie jest nic nowego.
Żebyśmy się zrozumieli, PO to w tej chwili największa zaraza, której trzeba się czym prędzej pozbyć. Nie sądziłem, że kiedykolwiek to powiem, ale nawet głosując na tego zacofańca, Kaczyńskiego.
konto usunięte
2012-10-03, 17:46
Cóż i znowu pewnie wyjdzie na to że głupi błąd, głupia literówka. Każdemu mogło się zdarzyć, to tylko przypadek, nic sie nie stało. Jeszcze troche takich przypadków i moje dzieci zapytają mnie pewnego dnia czemu te polskie sukinsyny wywołały wojnę?
Hitler miał w 39' roku poparcie 99% kraju. Dlatego można mówić wymiennie naziści=Niemcy.
konto usunięte
2012-10-03, 17:47
Hmm... Śmiać się czy płakać cholera
ale...
jak jeszcze chodziłem do gimbazjum 4 lata temu miałem naprawdę równego gościa od historii, który raz na kilka lekcji dodawał coś od siebie do podręcznika. Generalnie autorzy omijają nawet niektóre rzeczy z cytatów tekstów źródłowych i robią błędy, trudniejsze do wychwycenia niż ta porażka z tematu. Nie sądzę żeby to był spisek, ale grozi nam głupienie z pokolenia na pokolenie z powodu zacierania się jakichś tam prawd historycznych.
A kto nie zna swojej historii...
konto usunięte
2012-10-03, 18:00
Imiona: KRYSTYNA MARIA
Nazwisko: SZUMILAS
Nazwisko rodowe: ZILLMANN
Data urodzenia 28.06.1956
Imię ojca: PAWEŁ
Imię matki RÓŻA
Miejsce urodzenia:KNURÓW
I tyle w temacie.