Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Będzie krótko, bo się śpieszę.
Feministki doprowadziły do dopuszczenia kobiet do wyborów i podobnych praw, racja i dobrze się stało. Ale teraz idą za daleko i domagają się głupot. Równouprawnienie i tak dostały, teraz walczą nie z państwem, ale ze świadomością ludzką i naturalnym myśleniem. Tak, jak homosie domagają się, aby ludzie przestali patrzeć się na nich z byka kiedy Ci wychodzą nago na parady. Jest takie coś, jak natura i tego nie oszukasz. Kobiety mogą zarabiać nawet więcej, nie mam nic przeciwko. Ale niech mają na to czyste dowody, statystyki na papierze, gdzie jest napisane, że przerzuciły więcej węgla niż kolega z pracy. Wtedy bedzie czyste równouprawnienie, jestem pewien, że szybko im się znudzi.
Menele. Ja generalizuje? Hah, no tak. Nie każdy cygan to złodziej, i nie każdy menel to skończony debil z własnej woli, ale NIESTETY większość z nich to pijaczyny bez honoru. Każdy jest kowalem własnego losu. Jesteś idealistą, a to zazwyczaj prowadzi do obsesyjnego dążenia do utopi.
Ja inaczej patrzę na politykę. Czasem trzeba wydrzeć mordę, jeśli sytuacja wymaga. A problem mają już tylko Ci, którzy z tego krzyku wyniosą tylko ból uszu, a nie merytoryczne przesłanie.
Mikke nigdzie nie mówi że chce aby kobiety były w kuchni. Jego osobistym zdaniem jest że tak zwany tradycyjny model rodzinny się najlepiej sprawdza, ale nikogo nie będzie zmuszał do przebywania w domu. To równouprawnienie, może nawet jestem za, ale tylko jeśli to będą RÓWNE prawa i RÓWNE obowiązki. Żadnej karty ulgowej do wojska, żadnego pomagania, żadnego dawania taryf ulgowych. I kto tego chce? W większej części Korwin.
Demokracja nie jest zła nawet z powodu tego że byle plebs może decydować o państwie ale dlatego że co lud chce to święte, a są rzeczy i prawa niepodważalne. Demokracja ich nie respektuje i nigdy nie respektowała, demokracja to dyktatura większości. Nawet jeśli to dobra dyktatura dobra to każdy człowiek ma prawo o do decydowania o sobie i robienia błędów. Volenti non fit iniuria.
Czyli uważasz że sofistyczna retoryka jest lepsza od parezji? Wolisz być okłamywany niż usłyszeć prawdę? Dobrze to o Tobie świadczy, nie ma co...
Ja tam myślę, że on jest po prostu podstawiony przez okrągły stół, żeby Polakom prawica się z czubami kojarzyła...Nie. Prawica nie zakłada demontażu systemu demokratycznego i niechęci do systemu demokratycznego w ogóle, a takie poglądy reprezentuje Mikke. Oczywiście niektóre jego idee są bardzo dobre (np. podatek obrotowy), ale niestety dla polskiej prawicy Mikke jest kompletnym oszołomem i jak zaczyna mówić o wprowadzeniu monarchii czy zamknięciu kobiet w kuchniach, to nie dziwota, że nie przyciąga głosów
.

Wolę zagłosować na człowieka o zdrowych poglądach, który krzyczy, niż na cichego, skromnego i miłego złodzieja, jak np. Miller.
@sidian
Będzie krótko, bo się śpieszę.
Feministki doprowadziły do dopuszczenia kobiet do wyborów i podobnych praw, racja i dobrze się stało. Ale teraz idą za daleko i domagają się głupot. Równouprawnienie i tak dostały, teraz walczą nie z państwem, ale ze świadomością ludzką i naturalnym myśleniem.
Cywilizacja walczy z naturalnym myśleniem. Od swoich podstaw aż po koniuszek. Naturalne myślenie też jest różne w różnych częściach świata. Pytanie, dlaczego swoje "myślenie naturalne" uważasz za lepsze od innych.
Tak, jak homosie domagają się, aby ludzie przestali patrzeć się na nich z byka kiedy Ci wychodzą nago na parady. Jest takie coś, jak natura i tego nie oszukasz.
W starożytnym Rzymie i Grecji nikt na homosi nie patrzył z byka. Byli nienaturalni? Dlaczego? Bo swoją naturalność uważasz za naturalniejszą?
Kobiety mogą zarabiać nawet więcej, nie mam nic przeciwko. Ale niech mają na to czyste dowody, statystyki na papierze, gdzie jest napisane, że przerzuciły więcej węgla niż kolega z pracy. Wtedy bedzie czyste równouprawnienie, jestem pewien, że szybko im się znudzi.
Są takie statystyki i wynika z nich, że kobiety zarabiają mniej niż mężczyźni na tych samych stanowiskach. No i?
Menele. Ja generalizuje? Hah, no tak. Nie każdy cygan to złodziej, i nie każdy menel to skończony debil z własnej woli, ale NIESTETY większość z nich to pijaczyny bez honoru. Każdy jest kowalem własnego losu. Jesteś idealistą, a to zazwyczaj prowadzi do obsesyjnego dążenia do utopi.
Twoje myślenie jest bardzo proste i niestety wykłada się na szczegółach. Kogo byś wykluczył z grona głosujących? Tylko meneli? Lewaków? Biednych? Rencistów? Dlaczego akurat profesorowie mają być wyznacznikiem?
Ja inaczej patrzę na politykę. Czasem trzeba wydrzeć mordę, jeśli sytuacja wymaga. A problem mają już tylko Ci, którzy z tego krzyku wyniosą tylko ból uszu, a nie merytoryczne przesłanie.
Ty jesteś obywatelem, politycy mają dyskutować a nie drzeć mordy.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie