👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 10:59

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
krzysklin napisał/a:
@baran lewacki powyzej:
To nie jest jeszcze uksztaltowany czlowiek, ale to juz jest zycie.
To nie myj łap mydłem antybakteryjnym itp itd.

croyna napisał/a:
do Ciebie i reszty, która uważa, że w pierwszych miesiącach to tylko "zlepek komórek". Teraz zniszczę Wam dzieciństwo i pogląd na świat - my wszyscy jesteśmy zlepkami komórek! A od jakiej ilości komórek już jest się niby człowiekiem? Miliona? Miliardów? 100 miliardów? Nie ma takiej granicy. Dlatego człowiekiem się jest, najbezpieczniej można przyjąć, od pierwszego podziału - gdy komórki są dwie.
Moim zdaniem człowiek zaczyna być człowiekiem kiedy ma świadomość swojego istnienia i świadomość swego otoczenia,a ciężko żeby kilka komórek albo nawet płód taką świadomość posiadał,dziecko/noworodek już owszem.

@bimbastah
No właśnie nie. Noworodek nie ma takiej świadomości. Czyli co? Można zawekować?
No właśnie nie. Noworodek nie ma takiej świadomości. Czyli co? Można zawekować?

Śmierć człowieka orzeka się po śmierci mózgu, więc moim zdaniem o człowieku można mówić, kiedy jest już ukształtowany mózg.

@up Ile ludzi tyle opinii kiedy się tak na prawdę zaczyna. A ja wyrobiłam sobie takie zdanie w oparciu o poglądy kilku filozofów z różnych epok, którzy rozważali coś takiego jak "wartość życia". Mianowicie - każde stworzenie ma pewną, określoną wartość życia. Moim zdaniem, wartość życia jakiejś ludzkiej komórki, czy też płodu, nie jest wyższa, niż wartość życia np. zwierząt, które normalnie zabijamy. Tak więc resztę można sobie dopowiedzieć. Jestem ateistką i za aborcją w określonych przypadkach.

Ach lewaki.
Ale jak wam żona/dziewczyna poroni, gdy będziecie chcieli mieć dziecko to będzie Boże dlaczego???Łojeju za co itd.
Ale jak wam żona/dziewczyna poroni, gdy będziecie chcieli mieć dziecko to będzie Boże dlaczego???Łojeju za co itd.
Kutaraksis napisał/a:
Ach lewaki.
stwierdzam, że jesteś głupszy od umazanego gnojem gumofilca...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie