👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 6:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jeżeli o mnie chodzi to nie jestem zagorzałym fanem ani prawicy ani lewicy. Każda z tych stron ma swoje poglądy, ale żadne nie przemawiają do mnie w 100%

@baran lewacki powyzej:
To nie jest jeszcze uksztaltowany czlowiek, ale to juz jest zycie.
To nie jest jeszcze uksztaltowany czlowiek, ale to juz jest zycie.

Jak nasram i mucha siądzie, to też będzie życie. Jebnij się w dekiel.
@krzysklin, ty lewaku. gdyby 16letnie zdziry mogły korzystać z tabletek wczesnoporonnych to nie byłoby takich patologii, że matki zabijają swoje narodzone dzieci wyrzucając na śmietnik, w krzaki i do hermetycznych niebieskich beczek.

NieWiemZeWiem napisał/a:
...jakbym wam je opowiedział bez znanych słów jak gwiazda,grawitacja itp. to byście pomyśleli że jestem jakimś z🤬bem
jeszcze woda, ziemia, halucynacja, hemoglobina, mistyfikacja, dwutlenek węgla, taki mamy klimat...

Maderfakermen napisał/a:
to nie jest człowiek i o to jest największy ból dupy:
do Ciebie i reszty, która uważa, że w pierwszych miesiącach to tylko "zlepek komórek". Teraz zniszczę Wam dzieciństwo i pogląd na świat - my wszyscy jesteśmy zlepkami komórek! A od jakiej ilości komórek już jest się niby człowiekiem? Miliona? Miliardów? 100 miliardów? Nie ma takiej granicy. Dlatego człowiekiem się jest, najbezpieczniej można przyjąć, od pierwszego podziału - gdy komórki są dwie.
Poza tym co to za bezsensowna dyskusja - każdy organizm, który ma ludzkie DNA jest człowiekiem. Bo czym, bocianem, żabą? Człowiekiem, tylko stadia rozwoju są różne.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie