No tak bo 7zip jest darmowy , nie spotkałem jeszcze osoby która by zapłaciła za WinRar

no to tu kolego się mylisz, to chyba ja jestem tym jedynym który z 7 lat wstecz zapłacił za winrara, a to dlatego że w tamtych czasach nie było lepsze alternatywy, a za godną aplikację należy zapłacić autorowi
Skoro darmowym idzie wypakować, a nie mam potrzeby pakowania po co mam kupować?
Zgadzam się z przedmówcami za aplikację godną należy zapłacić autorowi/firmie
Sam kupiłem kilka oryg aplikacji np:
Windows 7 - kupiłem bo warto, system jest godny żeby zapłacić Microsoftowi bo odwalili kawał dobrej roboty.
Fallout 3 - kupiłem bo gra warta jest każdej złotówki
Mass effect 1-3 - wszystkie 3 kupiłem bo twórcy na to zasługują - kawał dobrej roboty
WinAce - bardzo dobra aplikacja, warto wesprzeć twórców.
Sam kupiłem kilka oryg aplikacji np:
Windows 7 - kupiłem bo warto, system jest godny żeby zapłacić Microsoftowi bo odwalili kawał dobrej roboty.
Fallout 3 - kupiłem bo gra warta jest każdej złotówki
Mass effect 1-3 - wszystkie 3 kupiłem bo twórcy na to zasługują - kawał dobrej roboty
WinAce - bardzo dobra aplikacja, warto wesprzeć twórców.
W oryginale tego obrazka byl WinZip, ale WinRar tez ujdzie.

podpis użytkownika
SlawciuNevin napisał/a:
chce ci się takie gown.. robić ? to wo gule nie jest godne uwagi poćwicz na paint

nie bądźmy pazerni, niektóre aplikacje warto kupić, to wynagrodzenia autora za jego pracę.
Ja też parę kupiłem - Windowsa, tak na wszelki wypadek.
Photoshopa i Illustratora - majątek kosztowało, ale musiałem, bo nimi zarabiałem a byłoby nie fair zarabiać nie dzieląc się z dostawcą narzędzi.
- parę gier na PS3- bo jestezbyt leniwy na hakowanie konsoli
- całą masę programów na iphone i ipada - bo kosztują racjonalne grosze (photoshop 16 PLN, auto CAD 8 PLN a mozna jeszcze trafic promocje) a tutaj lezy geniusz Jobsa. Zrobil softwarowe Chiny - pare zlotych moge zaplacic, mnie nie boli a autora cieszy.
A jak mam wybulic kolo 50 000 zlotych na programy, ktorych uzywam na codzien, w czasie kiedy wywalam 4 000 na komputer, to ch..j jasny mnie strzela i autorzy softu moją kasę zobaczą jak świnia niebo.
A obrazek dobry
Photoshopa i Illustratora - majątek kosztowało, ale musiałem, bo nimi zarabiałem a byłoby nie fair zarabiać nie dzieląc się z dostawcą narzędzi.
- parę gier na PS3- bo jestezbyt leniwy na hakowanie konsoli
- całą masę programów na iphone i ipada - bo kosztują racjonalne grosze (photoshop 16 PLN, auto CAD 8 PLN a mozna jeszcze trafic promocje) a tutaj lezy geniusz Jobsa. Zrobil softwarowe Chiny - pare zlotych moge zaplacic, mnie nie boli a autora cieszy.
A jak mam wybulic kolo 50 000 zlotych na programy, ktorych uzywam na codzien, w czasie kiedy wywalam 4 000 na komputer, to ch..j jasny mnie strzela i autorzy softu moją kasę zobaczą jak świnia niebo.
A obrazek dobry

Wierzcie mi lub nie, ale niektórzy ludzie po ściągnięciu gry z torrentów i stwierdzeniu, że jest zajebista, po prostu ją... kupują.
Mimo posiadania działającej wersji odczuwają potrzebę wynagrodzenia autora i to w Polsce! Może nie jest z nami tak źle?
Mimo posiadania działającej wersji odczuwają potrzebę wynagrodzenia autora i to w Polsce! Może nie jest z nami tak źle?

Jak ma sie zabulic 5000zl za nielegalne oprogramowanie w firmie, to lepiej wydac te 90zl na licencje, niz srac po nocach.
@QKUKLUX
masz photoshopa i autocada na telefon?? Co Ty z nimi robisz? Bo nie wyobrażam sobie jakiejkolwiek pracy graficznej na ekranie poniżej 19", bez tabletu albo precyzyjnej myszki.
masz photoshopa i autocada na telefon?? Co Ty z nimi robisz? Bo nie wyobrażam sobie jakiejkolwiek pracy graficznej na ekranie poniżej 19", bez tabletu albo precyzyjnej myszki.
podpis użytkownika
Jeżeli na samym początku idea nie wydaje się absurdalna, nie ma dla niej żadnej nadziei. - Albert Einstein