Mała ciekawostka. Oto co się dzieje po uszkodzeniu modelarskiej baterii Li-pol.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:36
Łał, ależ odkrycie. Jak sama nazwa wskazuje w tego typu akumulatorkach (zgodnie z polską nomenklaturą) używany jest lit, a lit jest bardzo reaktywny (podstawy chemii z gimbazy) ot i tyle. Taniej by mu wyszło jakby sobie ten lit kupił, albo zabrał ze szkolnego laboratorium.
Ogólnie lepsze efekty są jak się do wody wrzuci.
Ogólnie lepsze efekty są jak się do wody wrzuci.
A tu ta bateria tylko trochę zmodernizowana, z tego co wiem w Iphone'ach jej jeszcze nie ma
@up
Ha taka zajebista ta zapalniczka, że się nawet nie zapala...
Ha taka zajebista ta zapalniczka, że się nawet nie zapala...
idealne do czołgu na radio
dostanie strzała, to i się podpali.
Komórkowa bateria może nam uratować życie, gdy musimy rozpalić ogień i od tego zależy nasze życie.
Tutaj było:
sadol.pl/rozpalanie-ogniska-vt104474.htm988603
Tutaj było:
sadol.pl/rozpalanie-ogniska-vt104474.htm988603
@xts
Dokładnie słyszałem o tym, była partia uszkodzonych ajfonów, które ulegały samozapłonowi w kieszeni, ładne odszkodowania mogli zgarnąć nabywcy
W każdym razie jak sama nazwa wskazuje, Li (lit) jest pierwiastkiem bardzo reaktywnym, kiedy w grę wchodzi powietrze, jeśli ktoś ogląda Bear'a Grylls'a to tam w jednym odcinku było pokazane jak można ten fakt wykorzystać.
Pozdrawiam.
Dokładnie słyszałem o tym, była partia uszkodzonych ajfonów, które ulegały samozapłonowi w kieszeni, ładne odszkodowania mogli zgarnąć nabywcy
W każdym razie jak sama nazwa wskazuje, Li (lit) jest pierwiastkiem bardzo reaktywnym, kiedy w grę wchodzi powietrze, jeśli ktoś ogląda Bear'a Grylls'a to tam w jednym odcinku było pokazane jak można ten fakt wykorzystać.
Pozdrawiam.
pawel997402 napisał/a:
w czym taka bateria ''siedzi''? jeśli można wiedzieć
W modelach RC.
@pawel997402
chodzi Ci o jej zastosowanie? Na przykład modelarstwo RC. Z resztą pakiet z filmiku ma wtyczkę używaną w modelach. Ten jeśli się nie mylę jest firmy Turnigy i ma pojemność pomiędzy 1500 a 3000 mAh. Dobrze mówię Jasieq?
chodzi Ci o jej zastosowanie? Na przykład modelarstwo RC. Z resztą pakiet z filmiku ma wtyczkę używaną w modelach. Ten jeśli się nie mylę jest firmy Turnigy i ma pojemność pomiędzy 1500 a 3000 mAh. Dobrze mówię Jasieq?
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie