Ps. tam na dole to chyba ktoś chciał k🤬sa narysować...
@taajniak
Ja pracuję w skarbówce ... istnieje cała masa narzędzi do wykorzystania przez podatnika jak odwołania, zażalenia i zaskarżenia do odpowiednich instytucji (izby skarbowe, sądy administracyjne), oraz różnego rodzaju ulgi (umorzenia, raty, odroczenia itp.). ... Jeśli odpowiednio przeciągniesz sprawę to po 5 latach twoja zaległość się przedawni ... ... Największe problemy z urzędami mają kombinatorzy
Powiem ci, że nie jestem socjalistą, a w samym urzędach jest sporo osób o wyraźnie prawicowych poglądach. Ja jestem w centrum.
Chwała tym co wałki na podatkach robią przynajmniej dostarczają tańsze usługi społeczeństwo(u?).
Jak już pójdę na wybory to zagłosuję na coś co wydaje mi się trochę bardziej rozsądne, a jak nic nie będzie rozsądne to zagłosuję na Ruch Palikota, żeby wywoływał ból dupy i żeby coś się działo.
Wspaniała i odpowiedzialna postwa polskiego urzędnika.
![]()
Ja pracuję w skarbówce (...) istnieje cała masa narzędzi do wykorzystania przez podatnika jak odwołania, zażalenia i zaskarżenia do odpowiednich instytucji (izby skarbowe, sądy administracyjne), oraz różnego rodzaju ulgi (umorzenia, raty, odroczenia itp.). Trzeba tylko dowiedzieć się co ci przysługuje. Jeśli odpowiednio przeciągniesz sprawę to po 5 latach twoja zaległość się przedawni.