W końcu zobaczyłem list na którym ktoś miał jaja i napisał co myśli. Prawda jest taka że już ludziom puszczą nerwy- bo jak można inaczej napisać. Walić prosto z mostu i już.
Ps. tam na dole to chyba ktoś chciał k🤬sa narysować...
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-05-15, 21:59
@up
To wszystko wyczytałeś z tego pisemka?
Koniec Świata napisał/a:
@androgenius
Jaki ten świat jest dla ciebie okrutny. Wszyscy chcą cię okraść, oszukać, zniszczyć i zgw🤬cić.
Jak żyć, panie premierze?
Świat jest całkiem w porządku. Nawet go widziałem kilka razy. Niedługo znów tam jadę i tym razem już zostanę. Polecam mu się przyjrzeć, pozwala to zyskać cenne punkty odniesienia a może czasem nawet skutkować odrzuceniem spranego światopoglądu.
To państwo jest dla mnie okrutne. Wszyscy chcą mnie okraść, oszukać, zniszczyć i wyzyskać a nikomu nie spieszno gw🤬cić nawet, choćby na pocieszenie
konto usunięte
2013-05-15, 22:28
@androgenius
Nie wątpię, że gdzieś indziej jest lepiej, ale czy faktycznie w Polsce jest AŻ TAK ŹLE? I czyja to jest wina? Władzy, społeczeństwa, jakichś "wiadomych sił"?
konto usunięte
2013-05-15, 22:42
@Koniec Świata
W życie=fizyka czyli żeby ocenić czy w Polsce jest źle trzeba obrać punkt odniesienia. Jeśli porównamy się z Ukrainą jest dużo lepiej jeśli z Niemcami dużo gorzej. Winne jest w 100% społeczeństwo albowiem panujące prawo jest w demokracji odpowiedzią na wymagania obywateli.
US mistrzowsko odzwierciedla to co siedzi w głębi duszy większości społeczeństwa - głęboka zazdrość o cudze sukcesy.
Swoją drogą coś poważnego musiało się w Twoim życiu wydarzyć skoro zrobiłeś zwrot 180 stopni i zacząłeś merytoryczne dyskusje bez bluzgów.
@koniec świata, tak jak wiedza o istnieniu cenzury pozwalała ludziom "czytać' komunikaty władzy w latach 80tych tak, że wiedzieli co się faktycznie dzieje, tak moja wiedza na temat m.in. sposobu przeprowadzania kontroli oraz doświadczenie pozwala mi na czytanie tego pisma w wymiarze dla ciebie, ze względu na brak specyficznej wiedzy i wspomnianego doświadczenia, niedostępny.
konto usunięte
2013-05-15, 22:57
@Koniec Świata
To tak jak zadziwiająca prawidłowość, że ludzie którzy nigdy nic nie umieją, nic się nie uczyli i mówią, że nie zdadzą dostają 5 [czy wcześniej 6].
Tak jest świat skonstruowany, że gdy zaczynasz się zadowalać czymś przestajesz iść dalej. Tak działa człowiek. Zawsze. Motorem postępu jest niezadowolenie.
Dlatego chwalmy Pana [może być Pan Mariusz] za to, że ludzie są niezadowoleni bo przy indolencji rządzących to jedyne co pcha nas do przodu.
konto usunięte
2013-05-15, 23:10
androgenius, do jakiej cywilizacji sie wybierasz? pytam z ciekawości, bo juz miarka powoli sie przebiera...
@koniec świata, oni nie reprezentują czarnowidztwa. Jednak kiedy pomyślisz o bilionie długu państwa, bilionie długu samorządów. Kolejnych kilkuset miliardach zamrożonego przez jeszcze kilka lat w obligacjach długu, ponownie państwa. Obniżający się standard edukacji, coraz gorsze prognozy ekonomiczne. Zwiększające się koszty pracy. Skrajną nieefektywność zarządzania publicznym majątkiem na każdym szczeblu itd. Każdy kto coś zarabia musi kupować choćby najtańsze jedzenie, a gdzie jest taniej? W markecie czy w małym sklepiku? W markecie. Więc argument, że tam jest pełno ludzi to nie argument. Co do samochodów to dochodzi do potwierdzonego przez różne badania i analizy skrajnego rozwarstwienia społeczeństwa i dlatego widać te nowe auta. Bo jednego stać na 3 (dla każdego w domu) a innego nie stać na bilety.
Dalej, pogarszająca się jakość stanowionego prawa, pogarszająca się jakość egzekwowania prawa(potwierdzona z roku na rok większą ilością spraw wygranych przeciwko państwu w trybunałach międzynarodowych). Co roku spadamy w rankingu przyjazności dla przedsiębiorców, załatwienie wielu spraw trwa u nas dłużej niż w Ugandzie. Najwyższy w UE stosunek ceny paliwa do tzw. rzeczywistej średniej pensji (ta średnia która jest podawana w TV nie uwzględnia przedsiębiorstw zatrudniających mniej jak 9 osób czyli ponad 60 procent naszej gospodarki). Itd., itd. Winą za stan państwa ponoszą kolejne rządy które łamią konstytucję oraz korzystają z systemu wyborczego pozbawiającego obywateli realnego wpływu na sprawujących władzę.
konto usunięte
2013-05-15, 23:13
Nie wiem, czy ktoś już o tym pisał, ale całkiem prawdopodobne, że to ten sam pan:
natemat.pl/16785,wypier-nas-urzad-skarbowy-zbigniew-stonoga-1-9-mln-zl...