Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:54
Jak w tytule. Uczestniczyłem w tym marszu. Z ciekawszych rzeczy to o dziwo ŁKS i Widzew potrafią iść obok siebie bez żadnych ekscesów. Były 2 prowokacje lewackie ale zaraz zostały usunięte.

Tutaj fotorelacja Dziennika Łódzkiego i krótki tekst co i jak

Nie tęczowa, nie czerwona, Łódź jest tylko narodowa.

Źródło filmiku yt.
Jak było to spalić. Ale nic nie wyskoczyło po wpisaniu tematu i tagów.
Zgłoś
TomusK 2012-12-16, 23:36
Jako, że niektórzy tutaj nie wiedzą czym się różni lewica od prawicy to pozwolę sobie przytoczyć porównanie jakie kiedyś usłyszałem:

lewica - jak największa ingerencja rządu/władzy w życie obywateli
prawica - jak najmniejsza ingerencja rządu/władzy w życie obywateli

Teraz sami możecie sobie odpowiedzieć po której stronie jesteście.

Dodatkowo często spotykam się (nie tylko na sadisticu) z tym, że prawica == narodowcy, a to wcale nie jest prawdą.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-16, 23:39
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
anonymousm 2012-12-16, 23:40
Arashel napisał/a:

tylko prawicowy model powoduje wzrost bogactwa u ludzi...?

Naprawdę? Więc Niemcy, Norwegia, Szwecja, Dania, Holandia to państwa, w których panuje model prawicowy, czy może biedne państwa?
Zgłoś
Ork.Fajny 2012-12-16, 23:50 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
anonymousm 2012-12-16, 23:51
TomusK napisał/a:

lewica - jak największa ingerencja rządu/władzy w życie obywateli
prawica - jak najmniejsza ingerencja rządu/władzy w życie obywateli

Tomuś, takie są mądre te twoje definicje, że wynika z nich następująca prawda objawiona:

Najskrajniejszą prawicą są anarchiści, bo oni chcą zniesienia państwa.

A teraz odpowiedz sobie na pytanie, czy marzysz o anarchii, mój prawicowcu, czy podnieca cię wizja porządku.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-16, 23:54
Arashel napisał/a:

Hong-Kong, Chiny, Chile, Singapur, Szwajcaria, parę stanów USA np. New Hampshire.

Chiny - moje ulubione prawicowe państwo.
Zgłoś
anonymousm 2012-12-16, 23:57
Arashel napisał/a:

Hong-Kong, Chiny, Chile, Singapur, Szwajcaria, parę stanów USA np. New Hampshire.

.

Chile? Z komunistą Chavezem na czele? Chyba nie bardzo się orientujesz, co się dzieje na świecie. Chiny z ich państwowym kapitalizmem? Szwajcaria? Niby podatki niskie, ale za straszne zrośnięcie państwa i obywatela.

Arashel napisał/a:

Mylisz wzrost bogactwa z samym bogactwem.
Poziom bogactwa tych państw ledwo się zwiększa z roku na rok a w niektórych przypadkach się kurczy nawet. Nie wspominam tutaj nawet o zadłużeniu, którego nikt pod uwagę nie bierze ani np. kwiatków typu złoto trzymane za granica którego fizycznie brak. Kraje typu Szwecja, Norwegia, Dania czy Holandia to kraje które były bogatymi królestwami/księstwami lub wchodziły do bogatego państwa. W spadku po poprzedniku otrzymali sporo dóbr które dziś im służą za poduszkę spowalniającą upadek. A Niemcy to kraj gdzie mamy przecież lekką recesję.

Żartujesz. Cud gospodarczy w powojennych Niemczech, które były potwornie zniszczone i wyczerpane, wydarzył się za rządów socjalistów i do dzisiaj społeczeństwo jest przyzwyczajone do dzielenia się tym, co wypracuje. Szwecja w XX wiek i w socjalizm wchodziła jako niemal parias Europy, bida z nędzą.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-17, 0:02
Arashel napisał/a:

Prawica równa się dokładnie to. To "nie równa się" to propagandowa mrzonka tępaków z lewej strony którzy chcą udawać prawą. A jeśli się mylę to przedstaw mi swoją wizję poglądów związanych z prawdziwą "prawicą".

W sumie, mój błąd, bo mówiąc wcześniej o prawicy miałem na myśli tą narodową maszerująca, którą widać na filmie z pierwszego posta.

Nasza, narodowa prawica nie ma nic wspólnego z liberalizmem ekonomiczno-społecznym bo domaga się wywłaszczenia "kapitału niepolskiego" i posługuje się stereotypami stale szukając kolejnych wrogów wśród Polaków (chyba, że akurat nawinie się jakiś czarny/obrzezany/pedał).
Arashel napisał/a:

Chiny? To kraj, w którym liberalizm ekonomiczny panuje w stolicach prowincji i kilku nadmorskich miastach. Żyje tam kilkadziesiąt milionów dorobkiewiczów i rodziny urzędnicze, które pławią się w zachodnim stylu życia kosztem setek milionów ludzi żyjących na skraju nędzy. Rozwarstwienie społeczne jest niewyobrażalne co w żaden sposób nie świadczy o sile systemu ekonomicznego Chin.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-17, 0:15 2
Zgłoś
Ork.Fajny 2012-12-17, 0:19
Zgłoś
TomusK 2012-12-17, 0:25
anonymousm napisał/a:

Tomuś, takie są mądre te twoje definicje, że wynika z nich następująca prawda objawiona:

Najskrajniejszą prawicą są anarchiści, bo oni chcą zniesienia państwa.

A teraz odpowiedz sobie na pytanie, czy marzysz o anarchii, mój prawicowcu, czy podnieca cię wizja porządku.

Pisząc "jak najmniejsza ingerencja rządu" nie miałem na myśli "żadnej ingerencji" bo taka oczywiście w kilku aspektach musi się odbywać, np. wojsko, policja, stosunki międzynarodowe, zarządzanie terenami zielonymi. Może Ty nie jesteś w stanie sobie tego wyobrazić, ale wg mnie to nie rząd powinien dbać o m.in. edukacje, zdrowie, co robi obywatel na własnej ziemi, pozwolenia na miliony różnych rzeczy tak jak jest teraz.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-17, 0:28
Arashel napisał/a:

Moje nie. Wolę cieplejsze klimaty z Chile.

Więc, co tutaj jeszcze robisz? Przecież lubisz takie cieplarniane prawicowe klimaty? Wolisz pastwić się nad ludźmi w lewackiej Polsce za pomocą tych zabijających szare komórki postów?
Zgłoś
Ork.Fajny 2012-12-17, 0:29 1
Koniec Świata napisał/a:

Więc, co tutaj jeszcze robisz? Przecież lubisz takie cieplarniane prawicowe klimaty? Wolisz pastwić się nad ludźmi w lewackiej Polsce za pomocą tych zabijających szare komórki postów?

Warto powalczyć o Polskę. W końcu kiedyś ostatni czerwony z zapędami dyktatorskimi zawiśnie i wszyscy będziemy mieli spokój.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-17, 0:33
Arashel napisał/a:

Warto powalczyć o Polskę. W końcu kiedyś ostatni czerwony z zapędami dyktatorskimi zawiśnie i wszyscy będziemy mieli spokój.

Jesteś taki waleczny, że aż brak mi słów. A co z twoimi dyktatorskimi zapędami (zwalczanie myślących inaczej)? Może powinieneś zaczać od siebie.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-17, 0:39
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem