Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Łódzki tramwaj
NeverLie2Me • 2013-09-30, 17:15
Akcja dzieje się w mieście absurdów, Łodzi.

Jak jeszcze studiowałem i jeździłem tramwajem na uczelnię nie wiadomo skąd zawsze w tramwaju była masa starych ludzi. Dosłownie zatrzęsienie. Łódź do "najmłodszych" miast nie należy, ale to jest aż przegięcie. I owi starzy ludzie, głównie płci żeńskiej, zap🤬lają komunikacją miejską właśnie w godzinach szczytu. C🤬j wie po co...

Koniec czerwca, zajebiście gorąco, godzina 16.30, tramwaj naj🤬y jak bombowiec, oczywiście zero przewiewu. Starzy siedzą młodzi stoją, tramwaj też stoi, bo jest korek (dla wtajemniczonych 12 na skrzyżowaniu Zielona - Kościuszki).

Gość stojący obok mnie odzywa się do starej babci czy może trochę otworzyć okno, bo się zaraz ugotujemy. Ona na to, że nie bo ona właśnie od lekarza wraca i nie chce się przeziębić. Gość chwile odczekał i znów zaczyna. Że gorąco, że trochę przewiewu trzeba zrobić. Ona do niego z lekkim poddenerwowaniem, że co on nie rozumie? Ona u lekarza była. Gość dalej piłuje, że jest tak gorąco, że nic się jej nie stanie etc. Babcia się wk🤬iła, zagotowała i... zjechała z krzesła... W wagonie ciężka konsternacja, co tu się do c🤬ja stało. Wszystkie stare baby patrzą to na leżącą kobietę, to na tego gościa. I się zaczyna. Wszystkie co do jednej zaczynają piłować mordy: Zabiłeś ją, zabiłeś ją!!! Ja stoję i nie mogę ze śmiechu wyrobić. Jedyna osoba obyta z zaistniałą sytuacją - motorniczy. Coś tam zaczyna nap🤬lać przez CB. Baby siedzące bliżej kabiny coś do niego wrzeszczą, żeby na policję dzwonił (o dziwo nie po pogotowie). On otwiera drzwi i ryczy: WYSIADAĆ!!! TRAMWAJ ZAKOŃCZYŁ SWÓJ BIEG!!! Baby znów wrzeszczą: Co Pan robi, bandytę wypuszcza, przecież on ucieknie!!! Przyjechało pogotowie, zabrało babę i pewnie stwierdziło, że jej się od tego gorąca poj🤬o.

podpis użytkownika

Znasz Starego Mordziatego, też ma melinę, tylko droższą...
Zgłoś
BongMan 2013-09-30, 17:30 73
NeverLie2Me napisał/a:

I owi starzy ludzie, głównie płci żeńskiej, zap🤬lają komunikacją miejską właśnie w godzinach szczytu. C🤬j wie po co...

Bo im się nudzi, a Polska to nie Stany, żeby emeryt wsiadł w swojego hummera i poszedł łowić ryby albo polować na prerii. U nas emeryci mają dwa zajęcia: Jeżdżenie komunikacją miejską w kółko i blokowanie kolejek w przychodniach.

podpis użytkownika

Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi

Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Zgłoś
las84500 2013-09-30, 18:16 28

podpis użytkownika

Angel! Możesz się p🤬lić z tymi ostrzeżeniami j🤬y hipokryto!
Zgłoś
KrisCFC 2013-09-30, 19:39 1
Starej zgrzybiałej babci nie przegadasz... co innego miłe babuszki...ale to rzadkość..

podpis użytkownika

Przybyłem, zobaczyłem i oczom nie wierzę.
Zgłoś
L................3 2013-09-30, 20:00
las84500, Tym razem masy łatwych piw nie będzie, stare i oklepane. A co do tych tramwajów to fakt, zawsze zaj🤬e jak nie wiadomo co, w niektórych okna się po prostu już nie otwierają choćby i chciał
Zgłoś
damianek222 2013-09-30, 20:04
Im po prostu się nudzi, jak to zawsze mówię niech idą sobie do parku posiedzieć/pospacerować, a nie w tramwaju/autobusie spędzają wolny czas. Kumpel kiedyś otworzył okno w autobusie, babka zamknęła i tak z 5 razy hehe. Inna sytuacja, jak babka się pluła, że motorniczy nie odpalił klimatyzacji, było ze 20stopni.
Oczywiście była ubrana w kurtkę. Jak dobrze, że już nie muszę męczyć się tą komunikacją i walczyć z moherami.
Zgłoś
las84500 2013-09-30, 20:25
Luki93 napisał/a:

las84500, Tym razem masy łatwych piw nie będzie, stare i oklepane.

Stare, nie stare ale za to jak powiązane z transportem szynowym

podpis użytkownika

Angel! Możesz się p🤬lić z tymi ostrzeżeniami j🤬y hipokryto!
Zgłoś
Black Snake 2013-09-30, 20:45
Ja pod koniec wakacji otworzyłem szyberdach w banie i dostałem op🤬l, że tramwaj demoluję

@damianek222, dokładnie. Wolę zapłacić więcej za benzynę i samemu dojechać niż siedzieć z moherami -.- i marznąć na przystanku bo się spóźnia oczywiście już dziesiątą minutę tramwaj/bus.

podpis użytkownika

"Nie dyskutuj z idiotą,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem""Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię,to na człowieka,potem znów na świnię i na człowieka,ale nikt już nie mógł się połapać,kto jest kim
Zgłoś
r................n 2013-09-30, 21:13 1
Ja uważam że lepiej jeździć komunikacją miejską. Wspieramy budżet miasta, unikamy w dużym stopniu ryzyka kolizji, mamy czas na zadumę, oszczędzamy na paliwie.. A wy co dodacie do tej listy korzyści?
Zgłoś
kenzol 2013-09-30, 21:25 4
A bo przeginają z tą komunikacją miejską w każdym polskim mieście. K🤬a człowiek kupuje bilet miesięczny po to, żeby ledwie zmieścił się do tramwaju albo autobusu, bo już o siedzeniu to pomarzyć nawet nie można. I jedziesz tak k🤬a 10 przystanków do pracy, ocierając się o ludzi. A najlepsza frajda jest kiedy zajmiesz miejscówkę przy drzwiach i na każdym przystanku musisz wysiadać, żeby przepuścić wychodzących ludzi... Masakra, k🤬a ludzie płacą za bilet to chcą jechać w ludzkich warunkach, a nie jak Żydzi do Oświęcimia.
Zgłoś
słit_dżizas 2013-09-30, 21:50
redbaron napisał/a:

Ja uważam że lepiej jeździć komunikacją miejską. Wspieramy budżet miasta, unikamy w dużym stopniu ryzyka kolizji, mamy czas na zadumę, oszczędzamy na paliwie.. A wy co dodacie do tej listy korzyści?

Zacne poczucie humoru, milordzie
Zgłoś
s................r 2013-09-30, 21:56
Jak będę stary to też tak będę wszystkich wk🤬iał żeby się nie nudzić.
Zgłoś
pakozi 2013-10-01, 0:57
BongMan napisał/a:

Bo im się nudzi, a Polska to nie Stany, żeby emeryt wsiadł w swojego hummera i poszedł łowić ryby albo polować na prerii. U nas emeryci mają dwa zajęcia: Jeżdżenie komunikacją miejską w kółko i blokowanie kolejek w przychodniach.

'Egzakli'. Jak to ktoś kiedyś trafnie zauważył, emeryci z USA czy zachodnich krajów Europy urządzają sobie wycieczki po świecie, a emeryci z Polski wycieczkują do przychodni.
Zgłoś