Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:53
Logika
master0romus • 2013-06-05, 1:24
Rozmowa w autobusie pasażera i kierowcy
<pasażer> Kupię u pana bilet?
<kierowca> Tak.
<pasażer> (podając 20 zł) To poproszę cały.
<kierowca> Ale ja panu nie wydam!
<pasażer> To poproszę pięć.
<kierowca> Nie dam panu tyle.
<pasażer> Czemu?
<kierowca> Bo muszę mieć na sprzedaż.
<pasażer> ...
Zgłoś
hejcior 2013-06-05, 1:30 1
Haha, pyszne. Piwko jest.
Zgłoś
andrewerty 2013-06-05, 1:39 19
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
totek93 2013-06-05, 2:55 2
No i czego tu nie rozumieć, bilety u kierowcy się kupuje raczej awaryjnie, jak się nie zdąży do kiosku, automatu, etc. Kierowca miał pewnie na wykończeniu bileciki, i nie mógł dać mu 5 bo wtedy następni musieliby jechać bez biletu. Wg. mnie to logiki zabrakło u pasażera.
Zgłoś
BrkBorek 2013-06-05, 9:25 8
Przychodzi żona do męża i mówi :
- Kochanie to co przez 30 lat uważaliśmy za orgazm okazało się astmą
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-05, 9:39 1
@totek93 a może on faktycznie nie zdążył wcześniej kupić?
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-05, 9:40 3
@up: w autobusach, przynajmniej u mnie w mieście, jest informacja, że kupuje się tylko za odliczoną kwotę. Co nie zmienia faktu, że często kierowca i tak wyda, jak ma czym i kiedy.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-05, 9:41
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Slavomiro 2013-06-05, 9:47
Po pierwsze sprzedać ma obowiązek - takie prawo z karą do 5000 zł. Natomiast nikt nigdy i nigdzie nie napisał, że sprzedawca ma wydawać resztę. Kupno czegokolwiek to jest wymiana towar za towar (pieniądz to też towar gwoli ścisłości). Jeżeli kupujący z własnej i nieprzymusowej woli chce za bilet o wartości 4 zł dać 20 to jest to jego wola. Natomiast w takiej sytuacji jeżeli sprzedający jest zobowiązany do wystawienia dokumentu kupna to cała kwota ma być na nim widoczna.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-05, 10:02 2
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-05, 10:10 1
totek93 napisał/a:

No i czego tu nie rozumieć, bilety u kierowcy się kupuje raczej awaryjnie, jak się nie zdąży do kiosku, automatu, etc. Kierowca miał pewnie na wykończeniu bileciki, i nie mógł dać mu 5 bo wtedy następni musieliby jechać bez biletu. Wg. mnie to logiki zabrakło u pasażera.

Twoja logika za to rzuciła mną o podłogę...
Autobus to nie instytucja charytatywna i dlaczego niby miałoby interesować kierowcę, że dla kogoś nie starczy? Jeżeli płacę, to mogę kupić nawet sto biletów i kierowca nie powinien mieć żadnych obiekcji.
Cała dyskusja jednak i tak nie ma sensu, bo kierowcy autobusów, tudzież tramwajów posiadają coś takiego jak kasy fiskalne i dzięki temu mogą sprzedawać bilety na potęgę.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-05, 10:20 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-05, 10:46
Zgłoś
lapsikoss 2013-06-05, 11:12
@up
Faktycznie dziwne, że wszyscy pasażerowie poparli małego okularnika a nie podpitego dwumetrowego byczka
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-05, 12:13
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem