Był już filmik jak na autostradzie dziadek pod prąd Yarisem jechał, ale to już k🤬a przesada!

Najstarsza lokomotywa typu 4-8-4 która działa. Zbudowana w 1927 roku a zap🤬la jak pendolino
Niedawno została oddana na 4 letni remont.

Union Pacific Series 4000 - v-max 130 km/h
Fanatykiem nie jestem, ale niechaj mnie kto poprawi jak się mylę.
A to co AyCaramba napisał, oznacza liczbę kół napędowych i tych... hmmm. Swawolnych.
W tym przypadku 4 koła się toczą, 8 kół napędza i z przodu kolejne 4 koła na luzie. 4-8-4
Fanatykiem nie jestem, ale niechaj mnie kto poprawi jak się mylę.
A to co AyCaramba napisał, oznacza liczbę kół napędowych i tych... hmmm. Swawolnych.

Gdzieś tam na pewno był człowiek który tak doj🤬 ciśnieniem, że rozj🤬o cały ten ciuchciowy napęd...

Lokomotywa z lat 40tych, a i tak szybciej zapierdziela od 90% polskich pociągów...

Coś mało pary jak na lokomotywę parową... Czy któryś ze znawców się wypowie czy nie jest to jakiś dieslowski pastowany kaban udający lokomotywę parową sprzed 100 lat ?
Zajebista maszyna. Wyjątkowo miałem nadzieje że żaden hindus się pod niego nie wjebie.
Haha bo to jest k🤬a parowóz ZERO EMISSION na pieprzony wodór XD A tak na serio to nikt nie zauważył współczesnej lokomotywy pchającej to cudo?