„Minuta w Auschwitz była jak cały dzień. Dzień jak rok. Miesiąc, jak cała wieczność” – powiedział Roman Kent, któremu udało się przeżyć koszmar w największym niemieckim nazistowskim obozie koncentracyjnym Auschwitz-Birkenau w Oświęcimiu. Życie straciło tam ponad 1,1 mln mężczyzn, kobiet i dzieci. Przedstawiamy Wam film, który z pewnością uzyska miano jednego z najbardziej wzruszających filmów, jakie kiedykolwiek nakręcono za pomocą drona. Materiał z lotu ptaka, oddaje więcej niż tysiąc słów, opisuje cierpienie i tragedię, jakie towarzyszyły ludziom, którzy przebywali w obozie zagłady Auschwitz-Birkenau.
Jeśli było, to wiadomo- do pieca.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Niemieckim i tylko niemieckim
konto usunięte
2016-02-16, 21:39
Super film, piwko. Ale aby dowiedzieć się więcej na temat cierpienia w obozach, polecam sobie Grzesiuka przeczytać. Co prawda nie dotyczy bezpośrednio Oświęcimia, ale pięknie opisuje cierpienie i tragedię ludzi w obozach.
konto usunięte
2016-02-16, 21:41
Ale sie kurde wzruszylem. Jak stary siennik wojskowy.
konto usunięte
2016-02-16, 22:15
@up ''Na świece wiedzą jak było: '' czytaj ze zrozumieniem
@up Zwracam honor
rubin69 napisał/a:
czytaj ze zrozumieniem
Dokładnie
To jak było nie ma żadnego znaczenia. Liczy się tylko co przedstawia się ludziom jako jedyną prawdę.
Na ten temat powstało wiele Hollywoodzkich filmów ,a w każdym zobaczysz tylko to ,że w obozach siedzieli Ż__zi i tylko oni.
A niedawno taki film:
filmweb.pl/film/Z%C5%82odziejka+ksi%C4%85%C5%BCek-2013-682014
Dowiesz się z niego jak Niemcy ryzykowali przechowując Ż__ów w piwnicy !! TAK TAK !!!!!!!!
AgentGrzesiek, nie wiem jak Ciebie,mnie denerwuje to jak w dzisiejszych czasach przedstawiana jest prawda. Każdy normalny powinien wiedzieć że to były Nazistowskie obozy zagłady. Nie Polskie.
nie polskie i nie nazistowskie tylko niemieckie.
Przynajmniej sami siebie nie oszukujmy
konto usunięte
2016-02-16, 23:44
Jeszcze tam was z dronami nie było. Teraz będziecie jeździć po wszystkich polskich obozach i filmować ich teren z lotu drona?
Przychodzisz do mnie z siekierą, znaczy, że też nie jestem ci obojętny.
konto usunięte
2016-02-17, 0:34
@up kiedy w końcu zdechniesz loaloa, niemiecki śmieciu.
konto usunięte
2016-02-17, 1:03
Klimatyczny filmik.