👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
9 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
~Esencja napisał/a:
Z fizycznego punktu widzenia tak, ale ramię już było wyciągnięte na maksa.
To co jest snem architekta to koszmar inżyniera
Ale przecież nie musiał stać akurat w tym miejscu, bo w ten sposób podnosił cały ciężar
Na filmie widać , że zawiesie ktore wybrali do roboty bylo za słabe i zwyczajnie sie zerwalo. Używają pasów poliesterowych, które mogły się uszkodzić o ostre krawędzie podczas podnoszenia, lub źle dobrali wytrzymałość pasów do ciężaru podnoszonego dzwigu.
Pasy które użyli mają kolor czerwony jak na moje oko a to znaczy, że są to pasy 5cio tonowe. Dźwig który podnoszą ma pewnie z 30 ton sądząc po rozmiarze dźwigu. Resztę można sobie dopowiedzieć.
Pasy które użyli mają kolor czerwony jak na moje oko a to znaczy, że są to pasy 5cio tonowe. Dźwig który podnoszą ma pewnie z 30 ton sądząc po rozmiarze dźwigu. Resztę można sobie dopowiedzieć.
mygyry napisał/a:
Ale przecież nie musiał stać akurat w tym miejscu, bo w ten sposób podnosił cały ciężar
A gdzie miał stać? Widzisz, że wokoło wykopy i grunt niestabilny, o czym świadczy leżący już dźwig.
Swoją drogą, ten typ dźwigów to koszmar dla operatora. Bardzo często się przewracają.
mazga50 napisał/a:
A gdzie miał stać? Widzisz, że wokoło wykopy i grunt niestabilny, o czym świadczy leżący już dźwig.
Swoją drogą, ten typ dźwigów to koszmar dla operatora. Bardzo często się przewracają.
Bliżej na betonowych płytach, ślepy jesteś?
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie