Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
RevolutionGFX 2013-05-01, 15:54
Bogusław Łęcina tam był!
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-01, 16:03 7
kulkiry napisał/a:

Wie ktoś o co biega?

chodzi o to ze jak kreca kurkiem jednej umywalki to woda leci w obu, nie ma za co
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-01, 16:20 1
To eksperyment naukowy NASA, nie ma się co śmiać...
Zgłoś
toshiroo 2013-05-01, 16:21
W moim technikum w toalecie też był taki bajer, ale działał tylko z jednej strony.

Jak odkręciłem zimną wodę w kranie A to w kranie B też leciała, ale jak odkręciłem w kranie B zimną to w A nie leciała. ;D
Zgłoś
DiesIrae 2013-05-01, 16:23
A wode w kiblu spuszczają kurkiem od prysznica

podpis użytkownika

You must die I alone am best
Zgłoś
mandel9 2013-05-01, 16:32 2
Za Lublin zawsze piwko
Zgłoś
wich3r 2013-05-01, 18:52
Za mało k🤬a k🤬a!! Jeszcze raz k🤬a!
Zgłoś
fifif 2013-05-01, 19:44
lg0r napisał/a:

Spoko, w Gnieźnie w akademiku kumpel ma gorącą wodę w spłuczce. Gówno zawsze spłynie, nie trzeba szczotki do czyszczenia sracza używać.

Wszystko świetnie, ale jakbym ja miał ciepłą wodę w spłuczce to bym się o tym nie dowiedział pewnie... Skąd on to wie?
Zgłoś
T0B1 2013-05-01, 20:20 2
fifif napisał/a:

Wszystko świetnie, ale jakbym ja miał ciepłą wodę w spłuczce to bym się o tym nie dowiedział pewnie... Skąd on to wie?

Na szybko przychodzą mi 3 możliwe argumenty:
1. zależnie od ilości kamienia, wraz ze wzrostem temperatury wody będzie ona "bielsza" (tzn. mniej przejrzysta i właśnie taka trochę biała).
2. ciepła woda jeśli ma odpowiednio wysoką temperaturę będzie parować w zauważalny sposób w kontakcie z zimną porcelaną czy z czego tam robią kible.
3. chłop majstrował przy hydraulice więc wie jaka woda wlatuje do rezerwuaru.

podpis użytkownika

"A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają"
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-01, 20:23
Wydawało mi się, że w lustrze był murzyn
Zgłoś
Lukasz90 2013-05-01, 20:33
Fake czy nie? Ktoś z lublina może potwierdzić czy tak samo jest z waszymi kranami ?
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-01, 20:39 2
fifif napisał/a:

Ehm... Zbiornik jest ciepły...?
Zgłoś
x01101011 2013-05-01, 20:47 1
Co do filmiku:

Odpowiedź jest prosta, jeśli instalację CWU (ciepła woda użytkowa) mamy pustą i otwarte oba kurki to ciśnienie ZW (zimnej wody) pcha ją w pierwszym kranie do wylewki (koniec kranu), a resztę wody w instalację CWU przez co na drugiej wylewce pojawia się także woda po odkręceniu jednego kurka. Żadna fuszera, normalna sprawa przy nienapełnionym i otwartym obiegu CWU. Także od siebie dodam że to gówno, a nie afera.

PS. Nie jestem hydraulikiem, ale znam podstawy tego zawodu.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-01, 23:25
x01101011 napisał/a:

Co do filmiku:

Odpowiedź jest prosta, jeśli instalację CWU (ciepła woda użytkowa) mamy pustą i otwarte oba kurki to ciśnienie ZW (zimnej wody) pcha ją w pierwszym kranie do wylewki (koniec kranu), a resztę wody w instalację CWU przez co na drugiej wylewce pojawia się także woda po odkręceniu jednego kurka. Żadna fuszera, normalna sprawa przy nienapełnionym i otwartym obiegu CWU. Także od siebie dodam że to gówno, a nie afera.

PS. Nie jestem hydraulikiem, ale znam podstawy tego zawodu.

Witamy Eksperta!
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-02, 0:25
widzę u Was nawet krany potrafią łączyć szeregowo
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie