Flash polskiej produkcji z angielskimi napisami (by Alek Wasilewski), przedstawiający zmienność naszych zachcianek zależnie od tego w jakiej sytuacji się znajdujemy. Długie to, ale warte obejrzenia chociażby dla tych polskich dialogów
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:45
Czemu najważniejsze jest po angielsku? Ja gimbus nie rozumiem tego filmu....
@ Djok
Toż nie trzeba znać angielskiego. Kwestie 'angielskie' nie są tak kategorycznie niezbędne dla filmu - zdaje się mi, że sens tegoż dzieła można 'wyciągnąć' i bez znajomości angielskiego; można po prostu się domyślić treści tych reklam.
Bardzo okay film. Jednak takie dzieła są niebezpieczne - już zaraz jeden z drugim narwaniec stwierdzi, że dzieło to jest jak najbardziej realnym odbiciem świata prawdziwego. Na nic zdadzą się tłumaczenia, że tak przerażająca forma fatalizmu tegoż filmu, to celowy zabieg autora.
Toż nie trzeba znać angielskiego. Kwestie 'angielskie' nie są tak kategorycznie niezbędne dla filmu - zdaje się mi, że sens tegoż dzieła można 'wyciągnąć' i bez znajomości angielskiego; można po prostu się domyślić treści tych reklam.
Bardzo okay film. Jednak takie dzieła są niebezpieczne - już zaraz jeden z drugim narwaniec stwierdzi, że dzieło to jest jak najbardziej realnym odbiciem świata prawdziwego. Na nic zdadzą się tłumaczenia, że tak przerażająca forma fatalizmu tegoż filmu, to celowy zabieg autora.
Z przesłaniem, dobre, jako sama animacja kreska itd. nie mam niczego do zarzucenia oprócz ogólnie jednej rzeczy - zbyt łatwo to wszystko było przewidywalne.
O co w tym chodzi? Nie znam angielskiego. Wg. mnie ten filmik mówi o tym że cierpimy by ci w tv mieli zajebiste życie.
to pokazuje do czego zmierza swiat, mianowicie do tego jak ludzie beda controlowani i manipulowani przez media
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie