Główna Poczekalnia Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:40
trawa 2025-08-13, 21:22 3
Kali111 napisał/a:

Ja pierdziele dostał koło to sie wije jak tasiemiec i prawie jeszcze utonął. Co za baran. Chyba że uposledzony

Dla człowieka umiejącego pływać jest to banalnie proste,dla wielu nieumiejących niewykonalne. O tym należy pamiętać wybierając sposób ratowania.
Dla takiego o wiele lepsze są tyczka,rzutka, nawet noga o ile jest bliko i masz się czego trzymać (solidnie).

Insaner napisał/a:

Wyciągać z wody można jak już się nie rusza.

Z tym też ostrożnie, bo półprzytomny potrafi złapać.

Pierwsza zasada na każdym szkoleniu : gezpośredni kontakt to ostateczność. Chyba że ratujący jest "na smyczy"
Zgłoś
Sstoumer 2025-08-13, 21:22 1
DDragonDD napisał/a:

Jest takie powiedzenie "tonący brzytwy się chwyta" i jest ono nie bez powodu. Jeżeli nie masz doświadczenia to ratowanie tonącego jest wybitnie niebezpieczne gdyż ofiara w szoku utopii własną matkę, jeżeli ta by skoczyła na pomoc. Zamiast ewentualnej jednej ofiary byłyby dwie.

Dlatego jak widzi się to że może nas zatapiać to lepiej go uderzyć pięścią i ogłuszyć, i ciągnąć tyłem na spokojnie, dobrze że brat mnie tego uczył, ale bez ogłuszania xd
Zgłoś
Lukash2107 2025-08-13, 21:36
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Selekcjoner 2025-08-13, 21:53 1
Tym trzepaniem we wodzie to spokojnie by dotarł do murku to się oddala. Koło poprawił żeby było gorzej. Dziwne zachowanie
Zgłoś
zbynekmaslanka 2025-08-13, 22:26 3
Takie ostrzeżenie dla tych co w młodości byli świetnymi pływakami i myślą że tak im zostanie do końca życia. Jak byłem młody to siedziałem chyba z pół gopdziny w wodzie, non stop, to sobie podpłynałmem to, unosiłęm się na wodzie ... bez szaleństw. Mineło kilkanaście lat i miałęm okazję pójść nad jezioro, przepłynałem z kilkadziesiąt/kilkanaście metrów i już byłem wykończony, gdybym tak zrobił jak za młodu to nie było by mnie już wśród żywych. Uważajcie na siebie, bo czas mija razem z kondycją/umiejętnościami.
Zgłoś
BaitMaster 2025-08-13, 23:47 3
Że niby ktoś miał skoczyć i mu pomóc? Najgłupsza możliwa rzecz, melepeta i tak się utopi i przy okazji osobę która mu pomaga. Debil nawet z kołem ratunkowym prawie poszedł na dno.
Zgłoś
Qcaracha 2025-08-14, 0:34 1
Jak przytomny to powinni mu natychmiast podać picie!
Zgłoś
soten86 2025-08-14, 0:51 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
NeinNeinNeiN 2025-08-14, 23:23
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem