konto usunięte
2013-08-21, 21:02
pewnie ci, którzy nie dali na tacę.
konto usunięte
2013-08-21, 21:08
Mówisz że kościół stary. Może parafia miała przy kościele kiedyś cmentarz?
Doświadczenie bezcenne. Tylko żeby takiego doświadczyć musiałbym wstać od kompa.
konto usunięte
2013-08-21, 21:18
Kościół prawdopodobnie z XVIII wieku (tak słyszałem).
Cmentarz zaraz za kościołem, a na zwłoki trafię pewnie tam jeszcze nie raz. Chociaż są dziwnie płytko, bo około 80 cm pod ziemią
sard
2013-08-21, 21:22
Fejk gdyby te kości były Twoje to byłbyś martwy
OwogaW napisał/a:
Kościół prawdopodobnie z XVIII wieku (tak słyszałem).
Cmentarz zaraz za kościołem, a na zwłoki trafię pewnie tam jeszcze nie raz. Chociaż są dziwnie płytko, bo około 80 cm pod ziemią
no to raczej kabla nie położysz, to chyba powinno być zgłoszone a kości oddane do prosektorium
konto usunięte
2013-08-21, 21:25
OwogaW napisał/a:
Nie było, bo moje
Czyli wychodzi na to że jesteś księdzem, a te kości to jakiegoś ministranta co nie lubił snickersów
konto usunięte
2013-08-21, 21:32
haha, właśnie sadole dlatego nie mówię gdzie te kości leżą dokładnie, żeby pracę dokończyć i o wszystkim zapomnieć
Pewnie nieposłusznych ministrantów
Tagi: kości :: kościotrup ::
cycki :: czaszka :: kościół ::
pedofilia
Cycki i pedofilia. To do siebie nie pasuje.
[ Komentarz dodany przez: Angel: 2013-08-21, 21:56 ]
skasowane
Za materiał własny takiego kalibru należy się piwko
Normalna sytuacja. Kościoły w XVI-XIX wieku często powstawały lub rozbudowywały się na istniejących cmentarzach. Wtedy nikt się nie przejmował tym, że fundamenty powstają na starych grobach. Pamiętam, że jakieś 15-20 lat temu, jak był generalny remont kościoła z XVII wieku w mojej miejscowości (w tym osuszanie i wzmacnianie fundamentów) pracujący przy fundamentach wykopywali bardzo duże ilości kości i czaszek ze starego cmentarza, który mieścił się pod kościołem. Sam widziałem wtedy kilka czy nawet kilkanaście przeźroczystych foliowych worków pełnych kości stojących przez kilka dni pod ścianą kościoła, zanim ktoś ich ponownie nie pochował.
konto usunięte
2013-08-21, 22:28
WaflowyRurku napisał/a:
Pewnie nieposłusznych ministrantów
Przecież napisał, że jego
konto usunięte
2013-08-21, 22:33
OwogaW napisał/a:
Nie było, bo moje
Twoje kości? To Twoja żuchwa tam leży? Jak ty stary jesz?