Znajomy podrzucił mi ten film, pomyślałem że się podzielę

Akcja od 1:09 Enjoy
cała wioska będzie miała wióry na opał
Konto usunięte
2013-04-13, 0:24
Po co marnować benzynę jeśli można zmienić system napędowy podczepić kilka rowerów i posadzić Hamerykańskich grubasów !! I będzie ekonomicznie i ekologicznie
Więcej syfu niż pożytku. Te szczapy i tak potem trzeba będzie poprawiać pewnie
Ale piwo za pomysłowość.
Konto usunięte
2013-04-13, 0:34
@ up jakie piwo za pomysłowość ? ten projekt to czysty debilizm, niebezpieczny i mało efektywny, ograniczona średnica podawanych odcinków.
Te rozbijaczki z obrotowym stożkiem są o wiele lepsze.
Konto usunięte
2013-04-13, 1:50
@up A jakby ci powiedzieli, że by tam c🤬tych mieli wsadzać to byś się jarał jak cała reszta....
Eee wole siekierą szybciej, taniej, łatwiej... Bo jakiś tam wielkich kloców to nie ma...
podpis użytkownika
Ola gringo
Czekam aż trafi na harda z urwaną ręką
Za duża prędkość, za mały moment obrotowy. Zmienić przekładnie, spowolnić "zamach" to zwiększy się kontrolę nad łupanym drewnem i zmniejszy możliwość uszkodzenia ciała.
Projekt nie głupi, ale do dopracowania.
A system podawania drewna mógłby wykonać na taśmie transportowej.
PS. Tak jestem inżynierem, a nie jak większość ludzi na sadistic: z ledwością osiągnęli wykształcenie podstawowe.
efem
2013-04-13, 10:30
@ interferometr - tylko problem w tym, że tutaj każdy ma to w dupie, jakie masz wykształcenie
Jeszcze ktoś miał myśl że ta siekiera mogłaby się urwać i p🤬lnąć go w łeb?
Czekam aż ta zaspawana siekierka się urwie podczas pracy

będzie HARD !
Konto usunięte
2013-04-13, 11:20
widzę, że nagrywane z zawrotną prędkością ćwierć klatki na minutę na sekundę
też uważam, że c🤬jowy i niebezpieczny sprzęt... a pamiętacie ten motyw
sadistic.pl/przygotowania-do-zimy-vt183607.htm dowiedziałem się przedwczoraj, że gość u mnie w okolicy ma coś takiego (nie twierdzę, że to ten z filmiku) i podobno bardzo sprawnie na tym idzie robota
podpis użytkownika
Musicie uruść żeby to zrozumieć
@sauerps
Ekonomiczne, proste w budowie, dziecinnie łatwe w obsłudze i dużo tańsze. Wygrywa i klupie konkurencję c🤬jem po twarzy.
podpis użytkownika
katana wa bushi no tamashi
I przed każdym kawałkiem drewna sie zastanawia czy ujper&*(* mu rękę czy tylko palce