Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
specjal01 2025-07-11, 18:42 2
Tak to jest, jak się wykupuje mieszkania jeszcze przed wybudowaniem.
Zgłoś
kuba1986 2025-07-11, 21:00
Oni chyba używają tylko wody i piasku do budowy, na cemencie oszczędzają...
Zgłoś
mun66 2025-07-11, 21:26 1
Tak zbudowano chiny.
Zgłoś
Freeman 2025-07-11, 22:18
Gdyby kogoś interesowało to wyjaśnienie w jest w filmie poniżej. W skrócie Chińczycy nie mają wielu opcji na inwestycję i zrobiła się wielka bańka na nieruchomościach, które zawsze rosły na wartości dlatego ludzie kupowali w ciemno, firmy budowlane zadłużone ponad miarę, ingerencja państwa napędza ten cały cyrk.
youtube.com/watch?v=qCMYhUURT7I
Zgłoś
AlKubal 2025-07-11, 22:48 2
Przynajmniej bez problemu można wbić gwóźdź w ścianę
Zgłoś
majeńka 2025-07-11, 23:21 2
To ma długą tradycję. Kiedy przy okazji wojny japońsko-kacapskiej kitajce pod władzą Japonii też w niej uczestniczyli, była afera że prawie wszystkie pociski artyleryjskie we flocie były wypełnione trocinami i innym śmieciem zamiast prochu czy triohexapiardów. W czasie śledztwa, mimo że wszyscy wiedzieli kto ten przewał zrobił, czapę dostali ci którzy się ośmielili zeznawać przeciwko oficjelom.

Coś nie mogę znaleźć źródła. Macie więc na pocieszenie śliczny wizerunek który znalazłam w trakcie szukania:

podpis użytkownika

Powiedzcie proszę że pogib.
Zgłoś
smc 2025-07-12, 19:37
No i co z tego. U nas jest tak samo. Certyfikaty budowlane kosztują 80kzł, normy są na ozdobę, a przerwy technologiczne to fikcja.
Nie zarobisz, jak musisz 18% inwestycji odpalić do US, 3% prezesowi spółdzielni, 5% kaucja gwarancyjna, 30% to robocizna, 25% twój zysk, a na materiały zostaje mniej niż 20%. K🤬a, co kupisz za te niecałe 80 tys zł na mieszkanie o powierzchni 45 mkw? Dlatego lepi się z gówna, bo inaczej się po prostu nie da.
Zgłoś
Szary_Jeleń Wczoraj 14:28
Myślałem nad wycieczką do Chin, ale chyba p🤬lę.

podpis użytkownika

Wszystkie moje posty mają charakter czysto humorystyczny.
Zgłoś