Za to spowodowali spadek wartości amerykańskich korporacji o ponad bilion dolarów, i wzrost kosztów życia każdego Amerykanina o 5.000 dolarów rocznie. Gratulacje!!! Konfederacja byłaby dumna
I wiesz to z TVNu?
Chętnie bym poczytała te wyniki "badań"....
Za to spowodowali spadek wartości amerykańskich korporacji o ponad bilion dolarów, i wzrost kosztów życia każdego Amerykanina o 5.000 dolarów rocznie. Gratulacje!!! Konfederacja byłaby dumna
Widzę, że zorientowany jesteś.
Czemu Holandowa was podp🤬la w Brukseli ?
Ona tak za Tuskiem i praworządnością była.
Dziadek Binden swoje wady miał. Ale jak mało kto rozumiał, że ruskiej k🤬ie to się trzyma kolano na szyi, a nie rękę na fiucie (jak obecna administracja USA). Dziadek Binden to był jednak klawy gość.

[ Dodano: 2025-04-07, 23:54 ]
zmieni to jakość Waszego życia w Polsce
Może bardziej niż ci się wydaje. Kojarzysz Grubasa Gawła? Upasł się na kasie właśnie od Sorosów i USAIDów. WIele takich organizacji - Nigdy WIęcej, PAH - oni sprowadzili niesłąwnego Simona Mola - który zaraził HIVem 600 p0lek. Żyłyby do dziś, gdyby nie NGOsy. Ilu ludziom zniszczono życie za komentarz o Murzynach?

Słowo klucz KORPORACJE. Czyli ZŁO tego świata.
Reszty nie rozumiesz.
Trump spowodował, że miliony amerykanów sprzedało akcje korporacji i... kupiło pewniejsze choć niżej oprocentowane obligacje państwowe.
Bidet zostawił pustą kasę - samych martwych kont emerytalnych było ponad 15 milionów które ktoś okradał. O USAid nie wspomnę.
Żeby usa nie zbankrutowało trump musiał albo pożyczyć od lichwiarzy na 30% lub od społeczeństwa.
Wybrał pożyczkę tańszą od społeczeństwa.
A jak by to zrobił polskojęzyczny nierząd?
Reszty nie rozumiesz.
Trump spowodował, że miliony amerykanów sprzedało akcje korporacji i... kupiło pewniejsze choć niżej oprocentowane obligacje państwowe.
Bidet zostawił pustą kasę - samych martwych kont emerytalnych było ponad 15 milionów które ktoś okradał. O USAid nie wspomnę.
Żeby usa nie zbankrutowało trump musiał albo pożyczyć od lichwiarzy na 30% lub od społeczeństwa.
Wybrał pożyczkę tańszą od społeczeństwa.
A jak by to zrobił polskojęzyczny nierząd?
Kolejny konfederat z przedszkolnym podejściem do makroekonomii

Za to spowodowali spadek wartości amerykańskich korporacji o ponad bilion dolarów [...]
To akurat nie ma znaczenia bo wielkie korporacje typu Nvidia, Apple czy Amazon i tak nie upadną. W przypadku firm technologicznych wynika to z tego że mają patenty do najważniejszych technologii jaki cały świat potrzebuje, więc nie ma szans żeby upadli dopóki ktoś nie wymyśli alternatywy do na przykład krzemowego mikroprocesora. Akcje sprzedają Ci najbardziej histeryczni. Najwięksi inwestorzy tych firm trzymają łapę na akcjach bo wiedzą że akcje liczą się jako procent udziału w firmie a nie jako liczba wartości tych akcji.
Większym problemem wydaje się 401k, czyli ich sposób oszczędzania na emeryturę który jest oparty o giełdę i wiele osób widzi teraz poważny spadek wielkości ich inwestycji czyli potencjalny spadek emerytury.
[...] i wzrost kosztów życia każdego Amerykanina o 5.000 dolarów rocznie. Gratulacje!!! Konfederacja byłaby dumna
Te obliczenia na razie nie mają sensu bo jeszcze podwyżek w sklepach tutaj nie ma. Szacunki dość hipotetyczne.
Nie, z Fox News. Przynajmniej do momentu kiedy to ocenzurowali dane z giełdy nowojorskiej i przestali je pokazywać na żywo.
Rozumiem że typowy konfederacki jełop zna tylko TVN, ale jest więcej źródeł informacji - tylko niestety dla ciebie musiałbyś znać inny język, ale skończyłeś tylko 3 klasy podstawówki, buraku
Twój komentarz nie ma sensu bo albo kłamiesz albo nie wiesz o czym mówisz. Fox News to wiadomości i oni tam rzadko pokazują jakieś większe detale jeśli chodzi o rynek bo od zawsze wchodzą w dupe GOPowi. Fox Business to jest ich strona biznesowa na której cały czas relacjonują spadek giełdy tak samo jak w zakładce Business na stronie CNNu.
Śmiejesz się z niego że nie zna innych języków, a sam jesteś analfabetą który nie wie gdzie szukać danych giełdowych na stronach FOXa.
To że uważam elektorat konfederacji za stulejarski i niedouczony efekt chowu wsobnego i chlania przez całą ciążę wódki przez ich matki, nie oznacza że jestem za PO czy Lewicą.
Ale właśnie udowodniłeś, że konfederacki incel jest jak orwellowska owca, która umie tylko skandować „Mentzen cacy, Tusk be”
Ja wiem że to nie jest komentarz adresowany do mnie, ale poziom tego komentarza i Twojej osoby jest mniej więcej na takim samym poziomie na jakim opis który zamieściłeś w Twoim poście... Jakiś typ wybełkotał coś o Tusku i pani Hollandz a Ty wybuchłeś i zacząłeś histeryczny lub schizofreniczny wyskok o tym jak to on jest z chowu swobnego, że jego matka piła, etc. Jesteś gorszy od niego. On może i ciebie pojechał ale nie zaatakował Twoich bliskich. Żałosny ruch z Twojej strony trochę.
Dziadek Binden swoje wady miał. Ale jak mało kto rozumiał, że ruskiej k🤬ie to się trzyma kolano na szyi, a nie rękę na fiucie (jak obecna administracja USA). Dziadek Binden to był jednak klawy gość.
Ten komentarz nie ma sensu. Ani administracja Bidena nigdy nie trzymała kolana na szyi rosji, gdyż nigdy nie wspierali Ukrainy żadnymi znacznymi dostawami uzbrojenia, ani administracja Trumpa nie za bardzo wspiera rosji luzując jakieś sankcje na rosję albo pomagając im w konflikcie. Weź głęboki oddech i czytaj mniej wiadomości ze świata.
Czyli ktoś stracił te miliony dolarów. To już wiecie skąd tylu trolli broniących lewaków. 3 centy za wpis nie chodza piechotą!
Podoba mi się jak ruski bot wiecznie atakujący Ukrainę mówi coś o trollach broniących lewicę

Zandberga za dużo się nasłuchałeś.
Jako ktoś kto żyje pomiędzy nimi, śmiesznie mi się czyta tego typu bzdury że oni sprzedają akcje i kupują obligacje...
Bidet zostawił pustą kasę - samych martwych kont emerytalnych było ponad 15 milionów które ktoś okradał.
Kont emerytalnych nie da się okraść. Mylisz 401k oraz FERS z social security... Przestań rozmawiać o USA. Nie rozumiesz nic poza prostymi hasłami z sieci które mają się nijak do rzeczywistości.
Kolejny konfederat z przedszkolnym podejściem do makroekonomii
Gościu narzeka na korporacja, czyli prezentuje lewicowy pogląd na ekonomię, a Ty go od konfederatów wyzywasz... Brzmisz jak chatGPT....
Twój komentarz nie ma sensu bo albo kłamiesz albo nie wiesz o czym mówisz. Fox News to wiadomości i oni tam rzadko pokazują jakieś większe detale jeśli chodzi o rynek bo od zawsze wchodzą w dupe GOPowi. Fox Business to jest ich strona biznesowa na której cały czas relacjonują spadek giełdy tak samo jak w zakładce Business na stronie CNNu.
Śmiejesz się z niego że nie zna innych języków, a sam jesteś analfabetą który nie wie gdzie szukać danych giełdowych na stronach FOXa.
.
Jasne: tvinsider.com/1184858/fox-news-criticized-after-stock-ticker-removed-t...
Jasne:
Śmieszne jest to że teraz wszedłem na stronę Foxa i włączyłem stream. Akurat mówią o rynkach. Czyli podsumowując wyłączyli coś na pięć minut jednego dni kilka dni temu a Ty wpadasz w histerię która trwa do dzisiaj.
Swoją anty-Foxową histerią, nie różnisz się niczym od pro-Foxowych świrów którzy wieszczą koniec świata kiedy transiole biorą udział w kobiecych sportach i jakiś typ wygrwa gdzieś w ósmej lidze jakiś konkurs i robią z tego aferę na cały kraj przez tydzień.
Gratulacje.
Śmieszne jest to że teraz wszedłem na stronę Foxa i włączyłem stream. Akurat mówią o rynkach. Czyli podsumowując wyłączyli coś na pięć minut jednego dni kilka dni temu a Ty wpadasz w histerię która trwa do dzisiaj.
Swoją anty-Foxową histerią, nie różnisz się niczym od pro-Foxowych świrów którzy wieszczą koniec świata kiedy transiole biorą udział w kobiecych sportach i jakiś typ wygrwa gdzieś w ósmej lidze jakiś konkurs i robią z tego aferę na cały kraj przez tydzień.
Gratulacje.
Czyli fakt, że jednak miałem rację i wyłączyli pasek z notowaniami, Ci nie przeszkadza… dalej próbujesz racjonalizować. Czy jednak zbierasz się na odwagę i próbujesz mnie przeprosić, że bezpodstawnie mi zarzuciłeś kłamstwo?