Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:05
Malowanie komputera
konto usunięte • 2015-01-27, 18:00
Wrzucam po angielsku bo po polsku traci troche sens

I painted my computer black, hoping it will run faster, but now it doesn't work.

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
freaky 2015-01-27, 18:20 117
Nie traci.
"Przemalowałem komputer na czarno, w nadziei, że będzie szybszy, niestety przestał pracować."
Zgłoś
KrisCFC 2015-01-27, 18:32
Bo zapomniałeś mu wgrać wirusa !
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-27, 18:45 3
up
O ebole chodzi ?
Zgłoś
iamthelaw 2015-01-27, 19:50
Nie zapomniał. Sam się wgrał.
Zgłoś
blizniak 2015-01-27, 20:18 9
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Moby_Dick 2015-01-27, 21:44 9
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-27, 21:49 10
Coś ten wasz angielski (albo polski) koślawy, skoro uważacie, że da się to dobrze przetłumaczyć na polski.

~freaky: "Przemalowałem komputer na czarno, w nadziei, że będzie szybszy, niestety przestał pracować."
Sugeruje, że komputer się popsuł (w dodatku niezbyt kolokwialnie, nienaturalnie). Podczas gdy "it doesn't work" znaczy tyle co "nie zadziałało".

Idąc dalej "run it faster" oznacza konkretnie bieganie itd..
Jest się czego czepiać.
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-27, 21:54
Do tego kradnie prąd, a jak sie go kopnie to zaczyna szybciej działać.
Zgłoś
pawelozory 2015-01-27, 21:56
Dla osób, które nie znają angielskiego:

Ja malowałem mój komputer czarny, nadziejowuje to będzie biegać szybciej, ale teraz to nie pracuje.

Nie ma za co
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-27, 21:58
Komputer wolno chodzi?
Pomaluj go na czarno.
Logiczne!
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-27, 21:59
Faktycznie traci sens...
Zgłoś
TheByQ 2015-01-27, 22:15 3
@Ryuujin To z twoim angielskim coś cienko. "It doesn't work" znaczy "nie pracuje" lub "nie działa". "Nie zadziałało" to "it didn't work". Kawał po polsku ma dokładnie ten sam sens co po angielsku, więc won do nauki.
Zgłoś
MazBlack 2015-01-27, 22:48
kolega chcial sie popisac, ze umie anglieski...

Tez umiem, Greeting from the mountain
Zgłoś
Mercury001 2015-01-27, 23:21
AdmWk napisał/a:

Wrzucam po angielsku bo po polsku traci troche sens (...)

Donald też wrzuca teraz po ANGIELSKU, bo po POLSKU traci sens...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem