Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 9:11
pazuzu 2025-09-18, 13:34
pfefe napisał/a:

No właśnie jest takie prawo. Podobnie jak jest prawo które mówi że możesz sobie nagrywać otoczenie i to nagranie upubliczniać ale jakąś konkretną osobę już nie.

Podaj mi paragraf. Idę sobie chodnikiem, zatrzymuje się i patrze w okno jakiegoś domu, jakie prawo mi tego zakazuje?
Zgłoś
trawa 2025-09-18, 13:55
Samo patrzenie nie jest zabronione,ale jak będziesz pod okno chodził jak do kina to podciągną pod to:
art. 23 i 24 Kodeksu cywilnego
Dobra osobiste człowieka, jak w szczególności zdrowie, wolność, cześć, swoboda sumienia, nazwisko lub pseudonim, wizerunek, tajemnica korespondencji, nietykalność mieszkania, twórczość naukowa, artystyczna, wynalazcza i racjonalizatorska, pozostają pod ochroną prawa cywilnego niezależnie od ochrony przewidzianej w innych przepisach.
Zgłoś
pfefe 2025-09-18, 14:19
pazuzu napisał/a:

Podaj mi paragraf. Idę sobie chodnikiem, zatrzymuje się i patrze w okno jakiegoś domu, jakie prawo mi tego zakazuje?

Spytaj tych policjantów którzy go gonili.
Zgłoś
mam_racje 2025-09-18, 14:41
Wrestling-baba z wyrzutem adrenaliny to już "final boss".
Zgłoś
Takafura 2025-09-18, 15:35
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Sztaler 2025-09-18, 17:29
Grunt, że zapoznał się z glebą
Zgłoś
Black_Hole 2025-09-18, 18:24
zwierzak30 napisał/a:

Piwniczak jakiś.

Przecież to Halman XD
Zgłoś
ufok 2025-09-18, 20:36
W stanach to nigdy nie wiesz za co cię posadzą, czy podglądasz czy jesteś podglądany. Wystarczy, że jesteś białym heteroseksualnym facetem to juz jesteś winny
wiadomosci.wp.pl/trafi-do-wiezienia-bo-chodzil-nago-po-mieszkaniu-6036...
"29-letni Eric Williamson chodził nago po swoim mieszkaniu w Springfield w USA. Nie sądził, że może mieć przez to kłopoty. Okazało się jednak, że sąsiadka, która zobaczyła go przez okno zgłosiła sprawę policji, oskarżając go o nieprzyzwoite zachowanie. Teraz grozi mu więzienie – o sprawie informuje telewizja Sky News."
Zgłoś
bredny 2025-09-19, 0:55
Manolito666 napisał/a:

Teraz na HBO leci taki film "Pułapka". Słaby. Ten powyżej znacznie lepszy 😁

Spoko film, od 15 minuty wiadomo kto jest morderca xD
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem