📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 9:11

pfefe napisał/a:
No właśnie jest takie prawo. Podobnie jak jest prawo które mówi że możesz sobie nagrywać otoczenie i to nagranie upubliczniać ale jakąś konkretną osobę już nie.
Podaj mi paragraf. Idę sobie chodnikiem, zatrzymuje się i patrze w okno jakiegoś domu, jakie prawo mi tego zakazuje?
Samo patrzenie nie jest zabronione,ale jak będziesz pod okno chodził jak do kina to podciągną pod to:
art. 23 i 24 Kodeksu cywilnego
Dobra osobiste człowieka, jak w szczególności zdrowie, wolność, cześć, swoboda sumienia, nazwisko lub pseudonim, wizerunek, tajemnica korespondencji, nietykalność mieszkania, twórczość naukowa, artystyczna, wynalazcza i racjonalizatorska, pozostają pod ochroną prawa cywilnego niezależnie od ochrony przewidzianej w innych przepisach.
art. 23 i 24 Kodeksu cywilnego
Dobra osobiste człowieka, jak w szczególności zdrowie, wolność, cześć, swoboda sumienia, nazwisko lub pseudonim, wizerunek, tajemnica korespondencji, nietykalność mieszkania, twórczość naukowa, artystyczna, wynalazcza i racjonalizatorska, pozostają pod ochroną prawa cywilnego niezależnie od ochrony przewidzianej w innych przepisach.
pazuzu napisał/a:
Podaj mi paragraf. Idę sobie chodnikiem, zatrzymuje się i patrze w okno jakiegoś domu, jakie prawo mi tego zakazuje?
Spytaj tych policjantów którzy go gonili.
W stanach to nigdy nie wiesz za co cię posadzą, czy podglądasz czy jesteś podglądany. Wystarczy, że jesteś białym heteroseksualnym facetem to juz jesteś winny
wiadomosci.wp.pl/trafi-do-wiezienia-bo-chodzil-nago-po-mieszkaniu-6036...
"29-letni Eric Williamson chodził nago po swoim mieszkaniu w Springfield w USA. Nie sądził, że może mieć przez to kłopoty. Okazało się jednak, że sąsiadka, która zobaczyła go przez okno zgłosiła sprawę policji, oskarżając go o nieprzyzwoite zachowanie. Teraz grozi mu więzienie – o sprawie informuje telewizja Sky News."
wiadomosci.wp.pl/trafi-do-wiezienia-bo-chodzil-nago-po-mieszkaniu-6036...
"29-letni Eric Williamson chodził nago po swoim mieszkaniu w Springfield w USA. Nie sądził, że może mieć przez to kłopoty. Okazało się jednak, że sąsiadka, która zobaczyła go przez okno zgłosiła sprawę policji, oskarżając go o nieprzyzwoite zachowanie. Teraz grozi mu więzienie – o sprawie informuje telewizja Sky News."
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie