Marek Koterski- moim zdaniem najlepszy Polski reżyser. A tutaj mix smaczków z jego filmów.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:41
Bo to wszystko jest o Miauczyńskim, to dlaczego by miał zmieniać jak mówi on sam albo jego matka... Miauczyński jest w każdym jego filmie, jest tylko portretowany przez innych aktorów więc zmiana jego zachowań byłaby głupia.
Można odnotować niesamowity wzrost nienawiści po tym jak się wakacje zaczęły.
Wszędzie te same akcenty. Pewnie ma jakieś problemy psychiczne które cały czas pokazuje w swoich filmach.
jeżeli to są smaczki tego reżysera to wychodzi na to że dzień świra był jego manifestem tych smaczków.
torento napisał/a:
twoim zdaniem
![]()
To raczej fakt obiektywny.
Polański nakręcił Nóż w wodzie, Wstręt, Dziecko Rosemary, Chinatown i Pianistę. Pięciokrotnie nominowany do Oscara (zdobył jednego).
Has dał nam Pętlę, Sanatorium pod Klepsydrą i Rękopis Znaleziony w Saragossie. Tym ostatnim zachwycali się Coppola, Bunuel i Scorsese. Scorsese i Coppola nawet sfinansowali jego odrestaurowanie.
Kieślowski to gigant europejskiego kina autorskiego porównywany z Bergmanem. Stanley Kubrick, który słynął z egocentryzmu stwierdził kiedyś, że jedynym arcydziełem jakie w życiu obejrzał... był Dekalog.
Kawalerowicz nakręcił Pociąg, Matkę Joannę od Aniołów i nominowanego do Oscara Faraona.
Wajda - Kanał, Popiół i Diament, Człowiek z Marmuru, Człowiek z Żelaza, Danton i Ziemia Obiecana.
Nikt o zdrowych zmysłach nie zaprzeczy, iż są to reżyserzy lepsi od Koterskiego. Tyle ode mnie.
Dziobak napisał/a:
Polański, Has, Kieślowski, Kawalerowicz, Żuławski i Wajda lepsi.
![]()
Zgadzam się.
Koterski nie jest moim zdaniem ani dobrym reżyserem, ani dobrym scenarzysą. Jego ostatni film jest jednym z najgorszych filmów jaki kiedykolwiek oglądałem. Jeszcze na dodatek w każdym filmie musi występować jego niedorozwinięty syn.
Może i filmy ma spoko, ale najważniejsze dzieło - synek, to mu nie wyszedł.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie