1 stycznia w stanie Kolorado zalegalizowano marihuanę. Nie wiem jaka jest cena i czy nie nałożyli na to jakiegoś dużego podatku, ale każdy pełnoletni może sobie sprezentować taką paczkę.
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
moze kidys jak juz unia padnie zostaniemy ostatnim zachodnim krajem europy i wymrze postkomunstyczna populacja naszego kraju u nas tez cos takiego wprowadza
konto usunięte
2014-01-10, 11:40
jeszcze u nas niech tylko zalegalizują barany i tak pełno bezmózgiego zombie po ulicach się włóczy
$60 mln to roczny zysk z akcyzy w samym kolorado. w polsce nie ma potrzeby legalizacji, bo u nas dobrobyt jak szwajcarii.
konto usunięte
2014-01-10, 12:41
Pomijając już kwestię legalizować czy nie, to wzrusza mnie "chęć" z jaką spora część będących "za" wyraża swoją chęć w płaceniu akcyzy w przypadku legalizacji. Jestem pewien, że ŻADEN z nich nie prowadziłby swojej hodowli, bo każdy chciałby płacić akcyzę. Skoro tak, to kupuj wódę i wylewaj do ścieku, też będziesz płacił akcyzę. Wszyscy psioczą na wysokie akcyzy, ale zwolennicy "trawki" chcą je płacić.
konto usunięte
2014-01-10, 13:04
konto usunięte
2014-01-10, 16:02
"1 stycznia w stanie Kolorado zalegalizowano marihuanę. Nie wiem jaka jest cena i czy nie nałożyli na to jakiegoś dużego podatku, ale każdy pełnoletni może sobie sprezentować taką paczkę."
Jesteś w błędzie, widać nie oglądasz tv nic a nic, w każdej z 3największych stacji tv w Polsce mówili o tym. Po1 nie każdy bo to jako lek sprzedają czyli mogą na recepte i po2 po 21roku życia. Zyski szacowane są z podatku na około 4miliardy $ w pierwszym roku.
konto usunięte
2014-01-10, 19:32
OrloPL - wprowadzasz ludzi w błąd
....If you are 21 or older, you can buy up to an ounce at a licensed store, as long as you have a Colorado ID. People from outside Colorado can buy a quarter ounce....