Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:40
Marina Abramovic i Ulay poznali się w latach 70. i byli ze sobą 12 lat, razem tworząc sztukę performatywną. Kiedy uznali, że ich związek dobiegł końca, postanowili przejść wzdłuż Wielkiego Muru Chińskiego, każde z innej strony, spotkać się pośrodku, przytulić i nigdy więcej ze sobą nie zobaczyć. W 2010 r. Abramovic wzięła udział w performansie 'The Artist is present', w którym siedziała przez minutę w ciszy naprzeciw swoich widzówPerformance odbywał się w atrium MoMA. Przez sześć dni w tygodniu w godzinach otwarcia muzeum artystka siedziała nieruchomo na krześle ustawionym pośrodku sali. Ulay przyszedł na ten performance bez jej wiedzy, usiadł naprzeciwko i oto, co się stało:

Czyste emocje bez żadnej ściemy i darcia p🤬dy

Źródło:
bezuzyteczna.pl/
Zgłoś
eMCeONe 2013-07-31, 11:50 2
a w/g mnie raz na jakiś czas faktycznie warto wrzucić tutaj taki film, żeby sprawdzić czy są w nas jeszcze jakieś emocje i właściwe zachowania... A sztuka jak to sztuka nikt jej chyba nie rozumie po za autorem.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-31, 12:00
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
FryzjerZG 2013-07-31, 12:30 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-31, 12:56 2
jak ja kocham M. A. widziałem w kinie cały dokument o niej "Artystka obecna". Wielki szacunek dla niej.
Zgłoś
~CanesPL 2013-07-31, 13:46
Mam wrażenie, że zorganizowała to z podświadomą nadzieją, źe Ulay też przyjdzie...
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-31, 14:34
no fakt kinol ma jak diabeł pyte
Zgłoś
sedes001 2013-07-31, 15:21 18
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-31, 16:38 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-31, 17:08
Wzruszyłem się k*rwa!
Zgłoś
sedes001 2013-07-31, 17:30 6
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-31, 17:44 3
@Gruchens
Wyjaśnij mi jedno - czemu zatem zdjęcie słupów telegraficznych znanej "artystki" robi furorę na wystawach, a zdjęcia hipstera nie?
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-31, 18:02
jak ktoś ogarnia trochę filmowanie i montaż to zauważył że ten filmik jest kręcony w stylu reklam tego typu: /watch?v=lqT_dPApj9U ...Widać że wszystko jest wyreżyserowane. Wielka mi sztuka.

...i jeszcze ta żałosna manipulująca emocjami muzyczka...
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-31, 18:44 1
Zgłoś
dth 2013-07-31, 20:45 1
Pomyśleć, że ludzie płacą za to żeby zobaczyć naturalne emocje u innych ludzi... bez sensu.
Zgłoś
cenius 2013-07-31, 20:55
I mimo że "artystka" siedziała tam na dupie cały tydzień, to akurat w momencie przyjścia jej kochasia znalazło się na sali osiem kamer z operatorami.

O jakie emocje!

O jakie to czyste emocje!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem