Marina Abramovic i Ulay poznali się w latach 70. i byli ze sobą 12 lat, razem tworząc sztukę performatywną. Kiedy uznali, że ich związek dobiegł końca, postanowili przejść wzdłuż Wielkiego Muru Chińskiego, każde z innej strony, spotkać się pośrodku, przytulić i nigdy więcej ze sobą nie zobaczyć. W 2010 r. Abramovic wzięła udział w performansie 'The Artist is present', w którym siedziała przez minutę w ciszy naprzeciw swoich widzówPerformance odbywał się w atrium MoMA. Przez sześć dni w tygodniu w godzinach otwarcia muzeum artystka siedziała nieruchomo na krześle ustawionym pośrodku sali. Ulay przyszedł na ten performance bez jej wiedzy, usiadł naprzeciwko i oto, co się stało:
Czyste emocje bez żadnej ściemy i darcia p🤬dy
Źródło:
bezuzyteczna.pl/
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-07-30, 23:15
przyjrzał się jej z bliska, szepnął jej czule :
" k🤬a ale ty masz wielki nos"
i poszedł
@up
Widać wygląd nowego pokolenia jest równoznaczny z podejściem do kobiet, czyli c🤬jowy.
Mimo wszystko liczyłem, ze wytrzyma do końca.
konto usunięte
2013-07-30, 23:23
@up
prawdopodobnie miało być zajebiście głębokie to co napisałeś - ale co to ma do mnie i mojego poczucia humoru ?
idź moderuj romantic.pl czy coś
konto usunięte
2013-07-30, 23:27
Dzisiaj wstałem lewą nogą i cały dzień jestem na przemian roztargniony i wk🤬iony, ale jak obejrzałem to, to miałem łzy w oczach. Najczystsza możliwa, nie wyćwiczona czy aktorska, a niespodziewana, naturalna emocja w postaci wzruszenia u kobiety, która nawet po zakończeniu spotkania szukała wzrokiem byłego partnera potrafi zmienić dzień
konto usunięte
2013-07-30, 23:36
"sztuka performatywna" zajęcie niedoj🤬ych pretensjonalnych wyc🤬jałych zgniłych pierdów rodzyn owłosionych zagrzybiałych cip napletów z serem.
konto usunięte
2013-07-30, 23:50
no zobaczymy czy zmiękną sadolowe serca i czy będzie główna...
pok🤬ieni ludzie. Sztuka, sztuka, ani z niej żadna sztuka, ani on jej sztuki nie sprzedał?! Wystawiający filmik to kłamca. C🤬j Ci w dupe nygusie!!
pepekolo napisał/a:
pok🤬ieni ludzie.(...) Wystawiający filmik to kłamca. C🤬j Ci w dupe nygusie!!
Od ust sobie odejmiesz żeby innym dać. No no altruisto Ty mój
nie chce mi się szukać, ale było.pl
Ona jak pali papierosy pod prysznicem to raczej nie gasną ;d
Zajebista sztuka
nie ma co k🤬a
wielcy artyści
Kopalny napisał/a:
"sztuka performatywna" zajęcie niedoj🤬ych pretensjonalnych wyc🤬jałych zgniłych pierdów rodzyn owłosionych zagrzybiałych cip napletów z serem.
Masz, powinno pomóc.
To jest jeszcze sadistic czy ja strony pomyliłem?