👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 6:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

@pietryna
Co z tego, że ktoś trzyma się swoich poglądów jeżeli są głupie i oderwane od rzeczywistosci? Ja nie potrzebuję autorytetów, bo potrafię sam myśleć i kształtować swoje poglądy. Niestety wielu nie potrafi, więc nobilitują różnych internetowych celebrytów i nieudaczników politycznych, wygłaszających swoje prawdy. Nie wiem dlaczego tak jest, że Polacy tak strasznie potrzebują takich wodzów, którzy są gorsi od nich samych. To pewnie wynika z jakiegoś zakorzenionego poczucia niższości i związanej z tym osobowości autorytarnej. Dlatego kościół w Polsce ma tyle do powiedzenia.
Co z tego, że ktoś trzyma się swoich poglądów jeżeli są głupie i oderwane od rzeczywistosci? Ja nie potrzebuję autorytetów, bo potrafię sam myśleć i kształtować swoje poglądy. Niestety wielu nie potrafi, więc nobilitują różnych internetowych celebrytów i nieudaczników politycznych, wygłaszających swoje prawdy. Nie wiem dlaczego tak jest, że Polacy tak strasznie potrzebują takich wodzów, którzy są gorsi od nich samych. To pewnie wynika z jakiegoś zakorzenionego poczucia niższości i związanej z tym osobowości autorytarnej. Dlatego kościół w Polsce ma tyle do powiedzenia.

Cytat:
Do szkoly to moze przekroczysz 100 iq.
Ta, bo iq zależy od wiedzy.

chybeck napisał/a:
Czy gdybym Ci teraz powiedział, że Ligę Mistrzów wygra Borussia, a okazałoby się, że wygra Real, to nazwałbyś mnie kłamcą? Raczej określa się to jako pomyłkę. Kłamstwo, to umyślne przeinaczenie faktów. Faktem nie może być coś, co się jeszcze nie wydarzyło.
Bardzo dobrze mój kolego. Myślałem, że niedopowiedzenie jest oczywistością... Oczywiście, że Kolonko nie może być jedynym prawdomównym dziennikarzem, bo mówi wyłącznie z perspektywy swoich poglądów i tego, czego sam doświadczył. Równie więc prawdomównym jest każdy z dziennikarzy: niewielu jest zapewne takich, którzy chcą wprowadzać ludzi celowo w błąd.
dionizodoros napisał/a:
niewielu jest zapewne takich, którzy chcą wprowadzać ludzi celowo w błąd.
Żebyś się nie zdziwił.
Przypomina mi się nagranie z debaty na którą nie wpuszczono Korwina-Mikke chociaż był oddelegowany jako przedstawiciel LPR(nie zapraszali osób tylko partie). Aż Giertych musiał wpaść(albo oni dwaj mięli być - nie pamiętam, wiem że był Giertych) i jak zaczął się pytać o Korwina dało się słyszeć ten ryk w mikrofon prowadzącej: "Zmień temat!!!".
Albo jak Monika Richardson z jaką inną tępą raszplą(w sumie nadużycie - ani one głupie, ani brzydkie ale suki działały z premedytacją) w TVNie robiły sobie pośmiewisko z Bosaka. Że młody i nie wie co plecie ,a Richardson taka światowa i w ogóle co tam Monisiu w juesej słychać... Nie dał się wyprowadzić z równowagi(w przeciwieństwie do Korwina który zwykle wtedy wysiada) bo był świadomy tego co tam się dzieje. Ale jak się to ogląda to nóż się w kieszeni otwiera i chciałby się taką światową sukę pieprznąć przez łeb i doprowadzić do porządku...
dobrze wiedzieć, teraz wydaje się być jeszcze bardziej zajebistym typem niż przedtem
@dionizodoros
Oczywiście, że większość dziennikarzy chce wprowadzać w błąd. Nawet jeśli chodzi o jakąś głupotę. Bardzo często robią z igły widły. Gdy policja wpadła na domówkę i znalazła u dwóch imprezowiczów po 2 g. marihuany to dziennikarze piszą w artykułach "Szajką zajmująca się dystrybucją narkotyków rozbita.". Gdy ktoś przy 30 km/h walnął w drzewo, rozbił łuk brwiowy i wystraszył pieszego to tytuły głoszą "Niebezpieczny wypadek na ulicy xxxxx z udziałem pieszego, jedna ofiara w szpitalu". Oczywiście wyolbrzymiam tutaj, a te zdarzenia nie miały miejsca. Jednak jeżeli chce się mieć czytelników/słuchaczy, to trzeba z każdego zdarzenia robić sensację, żeby ludzie chcieli kliknąć w linka lub nie wyłączać wiadomości. Mariusz akurat popularność zdobywa tym, że nie wyolbrzymia zdarzeń, mówi rzeczowo, a gdy ma jakiś mało znaczący temat, jak na przykład ten o "Benkartach wojny i Uważam, rze" to potrafi mówić w interesujący sposób i zaciekawić słuchacza. Takich właśnie dziennikarzy nam brakuje.
Oczywiście, że większość dziennikarzy chce wprowadzać w błąd. Nawet jeśli chodzi o jakąś głupotę. Bardzo często robią z igły widły. Gdy policja wpadła na domówkę i znalazła u dwóch imprezowiczów po 2 g. marihuany to dziennikarze piszą w artykułach "Szajką zajmująca się dystrybucją narkotyków rozbita.". Gdy ktoś przy 30 km/h walnął w drzewo, rozbił łuk brwiowy i wystraszył pieszego to tytuły głoszą "Niebezpieczny wypadek na ulicy xxxxx z udziałem pieszego, jedna ofiara w szpitalu". Oczywiście wyolbrzymiam tutaj, a te zdarzenia nie miały miejsca. Jednak jeżeli chce się mieć czytelników/słuchaczy, to trzeba z każdego zdarzenia robić sensację, żeby ludzie chcieli kliknąć w linka lub nie wyłączać wiadomości. Mariusz akurat popularność zdobywa tym, że nie wyolbrzymia zdarzeń, mówi rzeczowo, a gdy ma jakiś mało znaczący temat, jak na przykład ten o "Benkartach wojny i Uważam, rze" to potrafi mówić w interesujący sposób i zaciekawić słuchacza. Takich właśnie dziennikarzy nam brakuje.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie