Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:07
Marokańczyk w Darłówku ranił 3 osoby
konto usunięte • 2015-09-13, 23:40
z dzisiejszej nocy, pare godzin temu

W nocy z soboty na niedzielę doszło do zranienia scyzorykiem dwóch mężczyzn i kobiety. Policja wskazuje, że czynu dopuścił się 34-letni Marokańczyk.

Wiadomo, że Marokańczyk przebywa w Polsce legalnie i mieszka w Jastrzębiu Zdroju. Do Darłowa przyjechał na spotkanie firmowe, a wieczorem wyszedł do jednego z lokali.

- Z naszych ustaleń wynika, że 34-latek bawił się w jednym z darłowskich lokali z 45-letnią Polką, której towarzyszyli dwaj krewni - relacjonuje sierż. sztab. Maciej Świętosławski, policjant ze Sławna. - W pewnym momencie cała czwórka wyszła na zewnątrz i tam doszło do nieporozumienia. Marokańczyk wyjął scyzoryk i ranił jednego z mężczyzn w udo i łokieć, a drugiego w głowę. Kobietę - w brzuch i pierś. Życiu poszkodowanych nic nie zagraża. Mężczyźni wypisali się ze szpitala w Koszalinie na własne żądanie. Kobieta przeszła w nim zabieg chirurgiczny.

Policjant dodaje, że 34-latek z Maroka był pod wpływem alkoholu. Podaje, że cztery godziny po zdarzeniu alkomat wskazł u niego 0,8 promila. Pobrano mu też krew do badań.

- Wstępnie obywatel Maroka zeznał, że bronił się przed napaścią - mówi sierż. sztab. Świętosławski. - Z drugiej strony mamy inną wersje wydarzeń.

W poniedziałek - sprawa ma być dalej wyjaśniana. Marokańczyk trafił do policyjnej izby zatrzymań, gdzie trzeźwieje. Policja mówi jeszcze, że najprawdopodobniej tłem nieporozumienia był zatarg o 45-letnią kobietę.

wstępnie zeznał, że bronił się przed napaścią, na zachodzie zeznałby, że atak był na tle rasowym i nic by mu nie zrobili, a tamci mieliby przej🤬e
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
sirapacz 2015-09-14, 4:13 4
nie zebym go bronil, ale wieszanie z góry na nim psów bo to marokańczyk bez poznania prawdy jest bez sensu. w cale nie zdziwilbym sie jakby to ta podpita parka zaczela do niego startowac bo obcy.

edit: "w cale" ....litości... to chyba ta godzina
Zgłoś
konto usunięte 2015-09-14, 6:12
Śmiech na sali
Zgłoś
~DMT 2015-09-14, 6:50 1
art. 159 kodeksu karnego

Kto, biorąc udział w bójce lub pobiciu człowieka, używa broni palnej, noża lub innego podobnie niebezpiecznego przedmiotu, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8, więc nie czarujmy się - dostanie zawiasy, bo nie było poważnego uszczerbku na zdrowiu trwającego ponad 7 dni.
Zgłoś
Conscribo 2015-09-14, 11:38 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-09-14, 13:44 12
sirapacz napisał/a:

nie zebym go bronil, ale wieszanie z góry na nim psów bo to marokańczyk bez poznania prawdy jest bez sensu. w cale nie zdziwilbym sie jakby to ta podpita parka zaczela do niego startowac bo obcy.

edit: "w cale" ....litości... to chyba ta godzina

wątpie, ale mimo wszystko zawsze będę w takiej sytuacji za Polakami, tym bardziej, że tamten użył noża,
Zgłoś
sirapacz 2015-09-14, 14:14
a jesli ciebie by obstawily celem zaatakowania 3 osoby a masz scyzoryk - nie uzylbys go by obronic sie przed napastnikami? To ze kobieta oberwala to mnie akurat nei dziwi - kobiety zdziczały w tych czasach i wyrastają im jądra a faceci wygniatają swoje w rurkach prowadząc do ich zaniku.
jak mowilem - nie wiemy jak bylo. moze nie mial mozliwosci ucieczki, moze nei zdazyl, moze nie wierzył ze da rade uciec trójce napastników?

@MaszAyahuaskę ale wiesz, ze w Polsce jest jeszcze cos takiego jak obrona konieczna która nie wyklucza uzycia zadnego narzędzia by odeprzec atak?
Zgłoś
konto usunięte 2015-09-14, 14:33 6
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
sirapacz 2015-09-14, 14:39 1
co do obrony kraju przed napływem islamistów się zgadzam, ale mowiac o tym konkretnym przypadku ataku - nie wiemy jak bylo a mnie po opisie wygląda to na samoobrone. Prokurator bedzie sobie nad tym lamal glowe - jego działka.
Zgłoś
konto usunięte 2015-09-14, 15:21 2
dla mnie to jest atak, świadcza o tym chociażby rany, które odniesli Polacy,
Zgłoś
~DMT 2015-09-14, 18:11
Conscribo, Musiałaby spędzić 7 dni w szpitalu, a już ją wypuścili więc będzie tak jak pisałem, a zabieg chirurgiczny (nie operacja, czyli nie doszło do przerwania ciągłości ścięgien, mięśni, jedynie skóry) to nic innego jak założenie kilku szwów, opatrunek i tyle.
Zgłoś
konto usunięte 2015-09-14, 18:56
Zgłoś
Mishon 2015-09-14, 19:32
Zawsze mam scyzoryk w kieszeni w ramach napaści 8)
Zgłoś
bomba245 2015-09-14, 20:37
Zgłoś
Brzydkii 2015-09-14, 21:31
Ładnie zmanipulowany artykuł. Wspomniane są tylko słowa Marokańczyka, że to on został napadnięty, a nie ma żadnego komentarza od tej trójki.
Podświadomie sugerują Wam, że to nożownik został zaatakowany i się bronił. A Wy jak młode pelikany to łykacie i już podświadomie piszecie tutaj, że może faktycznie się bronił. Nieźle.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem