Główna Poczekalnia (6) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:07
Marsz antyfaszystów.
konto usunięte • 2013-11-09, 19:53

Wspaniały, pokojowy marsz antyfaszystów, który odbył się dzisiaj w Warszawie.
I te patriotyczne hasła! W sam raz przed 11 listopada.
Nic dodać, nic ująć
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-11-10, 12:15
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
korinogaro 2013-11-10, 14:36 1
Zastanawia mnie co ma to hasło do antyfaszyzmu czy do faszyzmu? Równie dobrze mogłaby pójść z napisem, żaden obłok materii nie rodzi się układem planetarnym. Miałoby to tyle samo sensu.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-10, 15:47
Panowie internauci trzeba znaleźć sukę
Zgłoś
pumba 2013-11-10, 16:59 10

lewaki robaki, afroman w 0:47 osiągnął apogeum głupoty
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-10, 17:01 1
Czas reanimować Piłsudskiego
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-10, 17:01
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-10, 17:06 4
Zgłoś
markedone 2013-11-10, 17:06 2
Nacjonalizm pozdrawia
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-10, 17:34
Czemu nacjonalizm jest kojarzony z faszystami,a nie z patriotyzmem? ó_0
Zgłoś
bloodwar 2013-11-10, 18:41
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-10, 19:09
bloodwar napisał/a:

Bo nacjonaliści to faszyści. A nie można być polskim patriotą i jednocześnie wyznawać kult Wujka Adolfa, to tak sprzeczne z logiką jak łódź wypełniona po brzegi ołowiem. I od razu odpowiadam na pytanie - nie można być rasistą, ksenofobem i nacjonalistą nie wyznając, w jakimś stopniu, faszyzmu, gdyż faszyzm opiera się na tych właśnie filarach.

...

Takie są zagmatwane losy rodzin polskich, nie ma co się w tym grzebać bo okaze się, że 90% "czystych rasowo" wyznawców Wujka Adolfa z NOP/MW ma przodków wśród Tatarów, Ż__ów, Ukraińców, Rosjan, Turków etc.

Nacjonaliści to faszyści? Nacjonalizm to jeden ze składników faszyzmu - fakt. Ale jedna cecha nie czyni całego ruchu faszystowskim. Dlatego nacjonalizm (oczywiście nacjonalizm 'pozytywny' - odsyłam do googla co to takiego ) można jak najbardziej kojarzyć z patriotyzmem. Tak jak napisałem wyżej, nie popieram (a wręcz przeciwnie) Hitlera ani jego zwolenników a jakoś poglądy narodowe w przeważającej części do mnie przemawiają.
Losy polskich rodzin rzeczywiście są zagmatwane itd. jak opisałeś, to prawda. Sam również znam różne historie ze swoich stron, zwłaszcza z czasów wojny.
Co do czystości rasowej o której wspomniałeś - czysto etniczne pochodzenie nie jest najważniejsze jak ktoś już wspomniał wcześniej. Polska to wartość, nie tylko pochodzenie biologiczne, ziemia itd., co nie znaczy że państwo mamy mieć gdzieś. Powinniśmy się starać, żeby Polska jako państwo, kraj było jak najlepsze, najmocniejsze, najbogatsze itd. tak jak każdy powinien się starać, żeby w jego domu, rodzinie było jak najlepiej. Ta sama zasada tylko w większej skali.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-10, 23:14
Mam nadzieje ze moja przerobka wam sie spodoba bo specjalnie po to zalozylem konto na sadolu

Zgłoś
milosciprzyjazn 2013-11-11, 0:12
Zgłoś
Hangman108 2013-11-11, 1:29 1
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem