Główna Poczekalnia (3) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 44 minuty temu
Marsz antyfaszystów.
konto usunięte • 2013-11-09, 19:53

Wspaniały, pokojowy marsz antyfaszystów, który odbył się dzisiaj w Warszawie.
I te patriotyczne hasła! W sam raz przed 11 listopada.
Nic dodać, nic ująć
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-11-09, 23:42
presscot napisał/a:

Nie chcesz oddać życia za kraju i oczekujesz ze zrobi to ktoś za Ciebie?

Nie oczekuję, że ktoś to zrobi za mnie. Właściwie to mi nic do tego za co ktoś chce umrzeć. Poza tym, nie mam zamiaru umierać za kraj.

presscot napisał/a:

Rozumiem że nie posiadasz na tyle godności aby walczyć o coś co należy do Ciebie.

Właśnie, że walczę o swoje. Ktoś mnie kiedyś chciał okraść i się obroniłem. Inna sprawa, że nie uważam by Polska do mnie należała.

presscot napisał/a:

Jesteś sobą bo Cię ktoś wychował głąbie, nauczył mówić i myśleć po Polsku, próbował wpoić wiedzę którą z mozołem Twoi przodkowie zdobywali przez setki lat.

Taak, taak. Na mnie składa się wszystko co w życiu przeżyłem, wszystkie informacje jakie do tej pory przyswoiłem i to jakie sobie poglądy wyrobiłem blah blah etc. Ale nadal nie czuję się polakiem- nie obchodzi mnie, że kiedyś ktoś walczył na wojnie po stronie Polski czy przeciw niej, nie wzruszam się gdy słyszę hymn i ogólnie nie przejmuję się historią Polski.

Dla mnie ważne jest np by tam gdzie mieszkam, urzędnicy nie uprzykrzali mi życia i ważne jest moje hobby i ważne jest zarabianie pieniędzy... Żyj i się baw- to moje wartości, a nie jakaś gotowość do obrony kraju.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-09, 23:43
@bloodwar

Mając takiego pradziadka, który walczył z okupantem i z uporem wracał do swoich itd. to naprawdę dziwię się, że nie czujesz jakiejś dumy z tego powodu.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-09, 23:55
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-10, 0:17 1
Jest to jak najbardziej słuszna tabliczka. Rodzisz się jako tabula rasa i w procesie socjalizacji zdobywasz świadomość Polaka.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-10, 0:19 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
m2ti 2013-11-10, 1:04
Zgłoś
Vika 2013-11-10, 1:10
i za to ginęli nasi dziadkowie !!
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-10, 1:48
ja jestem kosmopolitą i nie wyznaję czegoś takiego jak przynależność narodowa , poprostu jestem obywatelem ziemi i to jest moje jedyne terytorium utworzone prze boga, także fuck off podziały !!!!
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-10, 1:54
Wszyscy na ziemi to polacy. Polak byl pierwszym homo i wyemigrowal na caly swiat
Zgłoś
Bertoo02 2013-11-10, 2:55
Piti1234555 napisał/a:

Obrazek

Wspaniały, pokojowy marsz antyfaszystów, który odbył się dzisiaj w Warszawie.
I te patriotyczne hasła! W sam raz przed 11 listopada.
Nic dodać, nic ująć

Za to powinni mieć łby poucinane skur....

Urodziłem się w Polsce więc jestem polakiem i zawsze nim będę a tych wypędzić tam gdzie mają swoje korzenie.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-10, 4:30
''Bedac prawym trzeba byc, oszukac samego siebie mozesz - nie. Krew, prawde ona powie Ci. Polakiem jestes , klamstwo odpedz, strach i zlo''

- Miszcz Joda
Zgłoś
milosciprzyjazn 2013-11-10, 7:33 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-10, 9:47 1
Fizyk Landau spytał kiedyś wybitnego radzieckiego genetyka Łysenkę czy dobrze zrozumiał jego teorię:
Jeśli będziemy cielętom w kilku pokoleniach obcinać uszy, to wychodujemy krowy z małymi uszami?
Łysenko odparł, że dokładnie tak.
Wtedy Landau zapytał:
To skąd się biorą dziewice?

A ja bym rudą spytał:
To skąd się biorą u nas Ż__zi?
Zgłoś
presscot 2013-11-10, 9:54 1
Zgłoś
bloodwar 2013-11-10, 10:49 3
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem